Haberler

Kamyonetin çarptığı köpeğin imdadına 'petbulance' yetişti

21 Ekim 2019 14:41

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yol kenarından bir kamyonetin çarptığı köpeğin imdadına 'petbulance' yetişti. Ölmek üzere olan köpek, olay yerinde yapılan hızlı müdahale ile kurtarıldı.

En çok sokak köpeğinin olduğu yerlerden biri olan Bodrum’da yaralanan ve zehirlenen köpekler için belediye tarafından ambulans hizmete sunuldu. 24 saat hizmet veren ambulans sayesinde sokakta yaşayan hayvanlara hızlı müdahale edilerek hayatta kalması sağlanıyor. Bodrum Belediyesi'nde yeni dönemde hayata geçirilen Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmete giren 'petbulance', yardıma acil ihtiyacı olan sokak hayvanlarının yardımına yetişiyor.

Bir vatandaşın durumu bildirmesiyle, 'petbulance' ekibi hızla olay yerine ulaştı. 4 yaşlarındaki Boxer-Pitbul kırması sokak köpeğinin başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını gören Veteriner Hekim Okan Koçak, hayvana olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Kanaması durdurulan köpek, Bodrum Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne nakledildi. İhbarı veren ve görevliler gelene kadar yaralı köpeğin başından ayrılmayan inşaat işçisi Fırat Osmanoğulları, köpeğe bir kamyonetin çarptığını ve yol kenarına alarak ekiplere haber verdiğini söyledi.