Haberler

İyi Partili Kırkpınar'a 'evlerinden su akmadığını' anlatan Erzurumlu vatandaş: Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; böyle Müslümanlık olur mu?

"Bize bunu reva gördüler"

15 Ağustos 2022 20:24

İyi Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar'a dert yanan Erzurumlu Sedirye Doğan; "Böyle Müslümanlık olur mu? Çeşmeden su taşıyoruz, Çeşmeden taşıdığımız su da sağlıklı değil, kokuyor. Bize bunu reva gördüler" dedi.

Melih Kırkpınar, ilçe gezileri kapsamında Erzurum Hınıs'taydı. Evlerinden su akmadığını belirten Doğan, şöyle konuştu:

"Yardım bekliyoruz"

"Böyle Müslümanlık olur mu? Çeşmeden su taşıyoruz, Çeşmeden taşıdığımız su da sağlıklı değil, kokuyor. Bize bunu reva gördüler. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, bizim bu halimizi görsün.  Böyle Müslümanlık olur mu? Banyo yapamıyoruz, abdest alamıyoruz. Her şey olmuş ateş pahası, torunlarımız yaz geçti meyveye sebzeye hasretler. Bir armut yiyemediler. Toprağımız var, ekip biçemiyoruz, mazot olmuş kaç lira. Yardım bekliyoruz"

İyi Partili Kırkpınar yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, şunları aktardı:

"Erzurum milletvekilleri, Belediye Başkanları, Partinizin İl Başkanı, böyle olursa siz değil seçimi kazanmak, barajın dibinde kalırsanız hiç şaşırmayın. Çünkü teşkilatınız halkın içine çıkamıyor. İşte Erzurum'un hali, işte Hınıs'ın hali, işte Söğütlü Köyünün hali. Çoluk çocuk perişan durumda. Bu görüntüleri başta Sayın Cumhurbaşkanının takdirine sonra da tüm ülke insanının vicdanına havale ediyorum"

Haber: Orhan Bakırcı