Haberler

İyi Parti'li Türkkan: Dindar ve muhafazakâr toplumdan bahsediyorsunuz, neden asgari ücreti Diyanet'in fitre rakamına göre belirlemiyorsunuz?

09 Aralık 2019 15:30

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, bütçe görüşmelerinin ilk gününde yaptığı konuşmada AKP’nin ekonomi politikalarını eleştirerek, “Yıllardır dindar ve muhafazakâr toplumdan bahsedip durdunuz.  Asgari ücreti belirlerken neden Diyanet'in açıkladığı fitre rakamına göre hesaplamıyorsunuz?” diye sordu.

Bütçe görüşmelerinin ilk gününde sandalye sırası en az olan partiden en çok olan partiye göre konuşmacıların sıralanması kapsamında kürsüye ilk olarak İyi Parti adına Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan çıktı. 

TIKLAYIN: Bütçe maratonu TBMM Genel Kurulu’nda başlıyor

Türkkan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

"4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2103 lira, yoksulluk sınırı ise 6849 lira; asgari ücret 2020 lira, ortalama emekli maaşı ise 1500 lira. Yıllardır dindar ve muhafazakâr toplumdan bahsedip durdunuz. Asgari ücreti belirlerken neden Diyanet'in açıkladığı fitre rakamına göre hesaplamıyorsunuz? Ya işinize gelmiyor ya da matematiğiniz zayıf!

Vatandaşı martı gibi beslenen canlılar yerine koyuyorsunuz. Türk milletini Stalin'in tavuğuna benzettiniz.

Oysa Diyanet'in açıkladığı rakama göre bir kişinin bir günlük öğünü 23 lira. 4 kişilik aile için düşündüğümüzde de 2760 lira. O da aç kalmamaları için! Bu şartlarda siz insanları açlığa mahkum ediyorsunuz. Çünkü 17 yıllık iktidarınızın sırrı Türkiye’de açlığı ve yokluğu kullanarak iktidarda kalmak."