Haberler

Karamollaoğlu: Belediye meclisinde çoğunluğun olmaması sıkıntılar yaratabilir; umarım İstanbul’u düşünürler

19 Temmuz 2019 18:07

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cuma namazını, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile birlikte, Saraçhane'deki tarihi Şehzadebaşı Camii'nde kıldı. İkili daha sonra İBB binasına geçti. Karamollaoğlu, İBB Şeref Defterine, "Demokrasiler, halkın iradesinin tecelli ettiği sistemlerdir. Bu şartlarda İstanbul halkının iradesi tecelli etmiş ve Sayın Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirilmiştir. Kendisine bu görevinde başarılar diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" satırlarını yazdı.

İmamoğlu da Karamollaoğlu ve heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Ziyaretiniz bizi onurlandırdı. İnşallah Allah mahcup etmesin güzel bir hizmet veririz İstanbul'umuza, 16 milyon insana. Sorumluluğumuzun ve bu yoldaki çabamızı insanlarla paylaştığımızda kolaylaşacağını da biliyoruz. Bu yolda inşallah güzel bir dönemi İstanbul'a hep birlikte yaşatırız" diye konuştu.

İmamoğlu, Karamollaoğlu'na İstanbul temalı çini tablo, SP Genel Başkanı da İBB Başkanı'na dolma kalem hediye etti. Ziyaretin kalan bölümü basına kapalı gerçekleştirildi.

İmamoğlu ve Karamollaoğlu, görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. Karamollaoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu şunları dedi:
"İstanbul'da mühim bir seçim sınavı verdik milletçe. Ortaya koydukları felsefe ve anlayış bence demokrasiye büyük katkı sunan ve gerçekten özellikle yakın tarihte bu seçimde eğer demokrasi kahramanları varsa, benim nezdimde birisi de Sayın Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'dur” ifadelerini kullandı. .

İstanbul seçimlerinin yenilenmesinin isabet olduğunu belirten Karamollaoğlu da şunları söyledi:
"Ümit ediyorum ki, kendisinin de ifade ettiği gibi, seçimlerden sonra da aynı üslubu devam ettirir. Ben elbette birtakım sıkıntılarının olduğunu da tahmin ediyorum. Belediye meclisinde çoğunluğunun olmaması, iktidarda bulunan bir belediye başkanı için zaman zaman sıkıntılara vesile olabilir. Ama ben belediye başkanlarının, belediye meclisinin de ister iktidar yanlısı ister muhalefette olsun, sağduyu ile hareket edeceklerini, şahısları değil İstanbul'u düşünerek kendi fikirlerini ortaya koyacaklarını ümit ediyorum."