Haberler

HDP'li Gülüm, Meclis'te 'Las Tesis' şarkısının sözlerini okudu

13 Aralık 2019 10:50

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Meclis kürsüsünden son zamanlarda dünyada ve Türkiye’de gündem olan danslı protesto 'Las Tesis’e vurgu yaparak, erkek egemen sistemin kadınları korumadığını vurguladı. Gülüm, Meclis konuşmasında İstanbul ve Ankara’da polis saldırısına uğrayan Las Tesis şarkısını meclis kürsüsünden söyleyerek, "Kadınların tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de isyanı büyüyor" dedi.

HDP’li Züleyha Gülüm şöyle konuştu:

"Siz kadınlar değil, erkek egemen sisteminizi koruyorsunuz. Kayyımlarla eşbaşkanlık sistemini engellemeye, kadınların siyasetin içine girmesinin önünü kesmeye çalışıyorsunuz. Yetmiyor hem tutukluyorsunuz hem de tutukladığınız kadınlara cezaevlerinde şiddet uyguluyorsunuz. O da yetmiyor, kadınları koruyan kadın mekanizmaları dayanışmasını güçlendiren kadınlara da saldırıyorsunuz.
 
Mardin’de Şahmeran Kadın Platformu üyelerini gözaltına alıyorsunuz. İstanbul’da 25 Kasım yürüyüşüne müdahale ediyorsunuz. Şili’de kadınların erkek egemen sisteme karşı başlattığı direnişin şarkısını söylemek isteyen kadınlara saldırdınız. Kadınlara ters kelepçe takarken, kadın katili Ceren Özdemir’in failini elini kolunu sallayarak götürülmesine izin veriyorsunuz.
 
Yasalarla yaptığınız düzenlemelerle katilleri, tecavüzcüleri, açık cezaevlerine alıp, buyurun kaçın diyorsunuz. 'Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans' diyorsunuz da siz meseleyi ya anlamamışsınız ya da işinize gelmiyor. Kadınlara saldırıyorsunuz çünkü suçlarınızın açığa çıkmasından korkuyorsunuz. Haklısınız, kadınların tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de isyanı büyüyor. Dünyada yaygınlaşan ama sizin söylenmesini yasakladığınız o şarkının sözleriyle bitirmek istiyorum."