Haberler

Fen bilgisi öğretmeni Osman Peker, kabak yaprağında 7 çeşit meyve, sebze yetiştirdi

"Besin sıkıntısına ve alım gücüne bir çözüm bulmak istedim"

14 Ağustos 2022 13:47

Osmaniye’de özel bir okulda fen bilgisi öğretmenliği yapan Osman Peker, kabağın yapraklarına aşılama yaparak meyve ve sebze yetiştirdi. Çalışmayı alım gücü düşük insanlar için yaptığını ifade eden Osman Peker, “Ürünler hala ucuzlamadı, yaz sezonu ürünlerinin tadına bakamayan insanlarımız var. Bu şekilde insanlarımız kendi ürünlerini yetiştirip tadına bakabilirler ve kendilerine maddi destek sağlamış olacaklardır. Besin sıkıntısına ve alım gücüne bir çözüm bulmak istedim” dedi.

Peker, Kerimli köyündeki bahçesinde ektiği tek bir kök kabağın yapraklarına karpuz, kavun, salatalık, domates, acur, kabak ve kornişonu aşılayarak yetiştirdi.

"Bu çalışmayla besin sıkıntısına ve alım gücüne bir çözüm bulmak istedim"

Çalışmayı alım gücü düşük insanlara bir tavsiye amacıyla yaptığını belirten Peker, şunları söyledi:

“Alım gücünün düştüğü son yıllarda insanlar pahalı sebze ve meyveleri alamadığından ben de bir kök kabağın yapraklarına karpuz, kavun, domates, salatalık, kornişon, acur, kabak gibi sebzeleri aşıladım. Bu çalışmayı farklı familya gruplarından da yapılabilir. İnsanlar bu çalışmayı bahçelerinde topraklı topraksız veya saksıda kolayca yetiştirebilirler. Alım gücü düşük insanlarımız bir günlük manav ihtiyacını pazardan karşılayacak olsa 100 lira gibi bir meblağ tutmakta, ama bunu balkonunda saksısında veya bir avuç toprakta yapsa buradaki alacağı ürünler bedavaya gelecektir. Yaz sezonu gelmesine rağmen yaz sezonu ürünleri hala ucuzlamadı, hala ucuzlamayan yaz sezonu ürünlerinin tadına bakamayan insanlarımız var. Bu şekilde yaptığım çalışma ile insanlarımız kendi ürünlerini yetiştirip tadına bakabilirler ve kendilerine maddi destek sağlamış olacaklardır. Bu çalışmayla besin sıkıntısına ve alım gücüne bir çözüm bulmak istedim.

"Ülkemiz ekonomisini güçlendirmek için üretmeliyiz"

Dünya bilimde topraksız tarıma geçerken bizler de topraksız tarıma adım atmalıyız. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘Köylü milletin efendisidir’ diyerek tarıma ve üretime dikkat çekmiştir. Bizler de ülkemiz ekonomisini güçlendirmek için üretmeliyiz. Bu yaptığım çalışmayı ülkemiz insanları için yaptığım için çok mutluyum.” (ANKA)