Haberler

Fatsa'da 3 bin kişi Ceren Özdemir için yürüdü: "Bir daha bu olayın kimsenin başına gelmemesi için yasal düzenleme yapılmalı"

07 Aralık 2019 18:12

Ordu'da evinin bulunduğu apartmanın girişinde Özgür Arduç tarafından bıçaklanarak öldürülen Ceren Özdemir için Fatsa ilçesinde yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yürüyüş düzenlendi.

Fatsa Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüş Plevne Meydanı'nda sessiz bir şekilde sona erdi. 

Yürüyüşe, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, sivil toplum kuruluşu başkanları, STK temsilcileri, dernekler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kalabalık, yazılı pankartlarla yürüyerek, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olaylarına tepki gösterdi. Yürüyüşün ardından Fatsa Plevne Meydanı'nda konuşmalar yapıldı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar konuşmasında "Cerenlerimiz ölmesin ve her zaman yaşasın" dedi. Kibar, "Bir kadına şiddetin ötesinde, insanlığa şiddet olarak görmek gerekiyor. Ceren kardeşimizin yerine başka bir erkek evladımız da olabilirdi. Bu yürüyüşün insanlık açısından bir yürüyüş olduğunu düşünüyorum. Fatsa ilçemizde birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye’nin birçok yerinde sağlanmış bu birlikteliği haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Ceren Özdemir’in arkadaşı Eftelya Hazar da yaptığı konuşmada kasım ayında en az 39 kadının, 2019 yılında ise en az 430 kadının öldürüldüğüne dikkati çekti. Hazar, “Ceren, önünde uzun bir yaşamı, hayalleri olan biriydi. Artık susmuyoruz, 'Bu düzene son' demeliyiz. Bu canları alan katillerin cezalarını almalarını ve bir daha böyle bir olayın kimsenin başına gelmemesi için yasal bir düzen yapılmasını istiyoruz” dedi.

(İHA)