Haberler

'Duvara bantlanmış muz' eserinden boşalan yere ‘Epstein kendini öldürmedi’ yazdı

120 bin dolara satılan  ‘duvara bantlanmış muz’ eseri sanatçı Datuno tarafından yenmişti

10 Aralık 2019 16:37

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın 120 bin dolara satılan ve performans sanatçısı Datuno tarafından yenen ‘duvara bantlanmış muz’ eserinden boşalan duvara bir eylemci, ABD'de cinsel saldırı ve seks ticaretiyle suçlanan milyarder Jeffrey Epstein'i kastederek ‘Epstein kendini öldürmedi’ yazdı. 

ABD'de cinsel saldırı ve seks ticaretiyle suçlanan milyarder Jeffrey Epstein'in ölümüne dair komplo teorilerinin altını çizen 46 yaşındaki aktivist ve performans sanatçısı Rod Webber, pazar günü duvara kırmızı bir rujla ‘Epstein kendini öldürmedi' diye yazdı. Ancak ufak bir imla hatası yapan Webber, ‘Epstein’ yerine ‘Epstien’ yazdı.

Bu esnada galeride bulunan birinin “Yine başlıyoruz” dediği duyulurken, bir diğeri de “İmla hatası” diye bağırdı.

Eylemini Facebook hesabından canlı yayınlayan Rod Webber bu esnada çevresinde toplanan kalabalığa, “Beni adım ‘Epstein kendini öldürmedi' Webber” diye seslendi.

Rod Webber, duruma müdahale eden güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılırken, “Bu vandalizm değil, sanat” ifadelerini kullandı.

Webber ayrıca, galerinin böyle bir eser sergileyerek bu tarz performanslara ‘davetiye çıkardığını’ savundu.

Webber’in polise verdiği ifadede, David Datuno’nun muzu yemesini hatırlatarak “Burası herkesin sanat yapabileceği bir galeri, değil mi? Eğer biri 120 bin dolarlık bir muzu yiyebiliyor ve tutuklanmıyorsa, ben neden duvara yazı yazamayayım?” dediği belirtildi.

Facebook hesabından dün bir video paylaşarak sebeplerini açıklayan Rod Webber, “Aptallıkla uğraşabilmek ancak daha fazla aptallıkla olabilir” dedi. Webber, bir muz fikrinin 120 bin dolar değerinde olduğu bir dünyada, saçmalıkla alay etmenin ‘ahlaki bir sorumluluk’ olduğunu da savundu.

Webber ayrıca yazıyı spreyle yazmak istediğini ancak çok fazla güvenlik olduğu için ruj kullanmak durumunda kaldığını söyledi.

TIKLAYIN - 120 bin dolara satılan 'duvara bantlanmış muzu' yedi: Bu, 'aç sanatçı' isimli performansım; çok lezzetliydi