Haberler

Doğa Koleji öğretmenlerinden yönetime ihtar: Maaşlarımız ödeninceye kadar derslere girmeyeceğiz

16 Aralık 2019 15:53

Doğa Koleji eğitim kurumunda görev yapan öğretmenler, İstanbul Ataşehir'deki yönetim binası önünde yaptıkları açıklamada "ücretlerimiz ödenene kadar derslere girmeyeceğiz" dedi.

Öğretmenlerden İsmail Sarp Aykurt, aylardır maaş alamadıklarının altını çizerek, "Eylül ayının yüzde 70'i ödenmemiş durumda. Kasım ve ekim aylarının ise tamamı ödenmedi. Aralık ayının içerisindeyiz. Kiralarımızı ödeyemiyoruz. Ödenmeyen maaşlarımızla ilgili doyurucu bir açıklama almış değiliz. Cumartesi günü açıklama yapılacağı söylenmişti " dedi. 

Farklı kentlerde de pek çok öğretmenin derslere girmediğini ifade eden Aykurt, "Öğretmenlerin büyük çoğunluğunun boykotta olduğunu düşünüyorum. Çünkü bütün Türkiye'den haberler alıyoruz. Belki bir noktada velilerin tepkisi çok anlamlıydı. Onlara gerçekten teşekkür borçluyuz. Öğretmenler de bir özne olarak ortaya çıkmalılar diye konuştu. 

Okulun devri konusunda bir bilgileri olup olmadığı sorusuna da yanıt veren İsmail Sarp Aykurt, "Biz ödeme planına bakarız. Bizim için temel derdimiz ödeme takvimi. Kime satıldığını çok umursamıyoruz. Kime satılırsa satılsın bizim temel derdimiz, temel kaygımız maaşlarımızın alınması ve okulumuza sahip çıkıp, okulumuza dönmek"  ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin okul yönetimine verdikleri 'Bildirim ve İhtiramızdır' başlıklı dilekçede; "Biz aşağıda adı ve imzası bulunan işçilerin ücretleri; mücbir bir neden olmaksızın aylardır ödenmemektedir. Şimdiye kadar; ücretlerimizin ödenmesi için tarafınıza yapılan tüm sözlü ve yazılı başvurularımız yanıtsız bırakılmıştır. Öyle ki; çoğumuz yaklaşık üç aydan beri borçlanarak asgari düzeyde yaşamaya çalışmakta ve buna karşın iş görme edimimizi yerine getirmekteyiz. Öte yandan tarafınız; sanki ücret ödeme yükümlülüğünüz ortadan kalkmışçasına şirketi devredeceğiniz, devrettiğiniz şeklindeki haberler biz işçileri ve kamuoyunu oyalamakta ve yanıltmaktadır. Biz aşağıda ismi ve imzası bulunan işçiler; fazlaya ilişkin tüm haklarımız saklı kalmak kaydıyla ücretlerimiz ödeninceye kadar ve 16.02.2019 gününden itibaren iş kanunu 34. Madde gereğince "iş görmekten kaçınma" hakkımızı kullanacağımızı ve yarattığınız tüm mağduriyetler için ayrıca hukuki ve cezai sorumluluğunuz dolayısıyla yasal yollara başvuracağımızı ihtaren bildiririz."

TIKLAYIN - Antalya Doğa Koleji velileri Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylemde: Nakil istemiyoruz; bu durumun sorumlusu biz değiliz

TIKLAYIN - Doğa Koleji velilerinden İl Milli Eğitim'e dilekçe: Öğretmenlerin hakları ödensin, çocuklarımız başka okullara nakledilmesin