Videoröportaj

DEVA Sözcüsü saldırıları yorumladı: Direnmeyi öğreniyoruz; demokrasi bedel ister

Candan Yıldız sordu, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin yanıtladı

12 Ağustos 2022 17:34

DEVA Partisi'nin, Karaman il başkanının ve bir gazetecinin, ildeki MHP teşkilatı tarafından saldırıya uğraması ve partinin genel başkanı Ali Babacan'ın Denizli’de yerel bir televizyon kanalının yayınına katıldığı sırada AKP'li bir grup tarafından protesto edilmesini yorumlayan Parti Sözcüsü İdris Şahin, "Direnmeyi öğreniyoruz" dedi. 

İktidarın hedef gösteren bir dil kullandığını ve bunun da sokağa yansıdığını ifade eden Şahin, yaşananların planlı olduğunu, iktidar ve onun ortaklarının söylemlerinden bağımsız düşünülemeyeceğini dile getirdi.

Karaman il başkanının uğradığı saldırıyı "İl başkanımız imar rantlarına karşı mücadele ediyor. Bir meclis üyesine yapılan haksızlığı sık sık dile getiriyor ve yerel bunu basın yoluyla herkes ile paylaşıyor. Belediye başkanının da buna göz yumduğu iddia ediliyor. İl başkanımız çay içtiği yerde bir paylaşım yapıyor bu paylaşımdan kısa süre sonra organize bir grup ellerinde sopalarla il başkanımızı ve gazeteciyi öldüresiye dövüyorlar." sözleriyle açıklayan Şahin, "Bu isimler daha önce yeterince cezalandırılmadığı için yargının ve devletin tutumundan cesaret aldıkları için böyle bir saldırı yapabiliyorlar. Saldıranlar bu iktidardan cesaret alıyorlar" dedi.

"Yaşananlar tamamen planlı"

"İktidar daha itidalli bir dil kullanmalı ve siyasetin dilini düzeltmeli" diyen Şahin, yaşananların 1980 ve 1990 yıllarında yaşanan şiddet olaylarını çağrıştırdığını ifade etti. 

Babacan'a yönelik protestoda asansörün kapatıldığını ve protestocu grubun özellikle yerel bir televizyon kanalının yayına gidilirken harekete geçtiğini belirten Şahin, "Özellike AKP gençlik örgütünün Denizli'de TV'ye konuk olacağımız anda yaptığı eylem tamamen planlı bir protestodur. O gençlik sayın Babacan binaya girdiği anda asansörü kapatmış. Biz demokratik tepkiden yanayız ama biz Denizli'de meydandaydık bu kardeşlerimizde yürek olsaydı gelip orada istediklerini ifade edebilirlerdi. Bir köşeye sıkıştırıp da sadece kendi hakimiyet alanlarında bunu yapmazlardı. Bu ayıp sadece gençlerin değil, bu ayıp baştan aşağı iktidarın ve parti yönetimimin ayıbıdır. Bu arkadaşlar siyasetin dilini zehirliyor ama biz buna asla izin vermeyeceğiz.  İktidar her işte olduğu gibi siyasi iletişim noktasında da ahlaki üstünlüğünü kaybetti" dedi. 

Saldırılara karşı "Direnmeyi öğreniyoruz" diyen Şahin, "Demokrasi bedel ister" ifadelerini kullandı. 

Ali Babacan’a Denizli’de AKP’li gençlerden protesto…

DEVA Partisi Karaman İl Başkanı’na sopalarla saldırı…

Seçimlere doğru siyaset şiddete teslim olur mu?

Siyasi propaganda ve örgütlenme özgürlüğü hangi tehditlere karşı karşıya?

Candan Yıldız soruyor, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin yanıtladı.


TIKLAYIN | AKP'li bir grup Babacan’ın katıldığı televizyon programını gürültü çıkararak engellemek istedi: "Sen bu işin sonunu düşünmedin mi?"

TIKLAYIN - DEVA Partisi Karaman İl Başkanı'na saldırı