Haberler

CHP'li Özkoç: Milli Eğitim politikanızda değişen hiçbir şey yok; FETÖ taktikleri sizin iktidarınızda devam ediyor!

"Sorular çalınmaya devam ediyor, tıpkı FETÖ'nün olduğu zamanlardaki gibi"

18 Ağustos 2022 20:25

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP iktidarının 20 yıllık bilançosunu anlattı ve “İşte tam 20 yıl içerisinde Türkiye'yi bu noktaya getirdiniz. Şimdi çocuklarımız okuyabilmek için çırpınıyorlar. FETÖ’den bu yana; Milli Eğitim politikanızda değişen hiçbir şey yok. Sorular çalınmaya devam ediyor. Soruların çalındığı ortaya çıkıyor ve o çocuklar tekrar sınava girmek zorunda bırakılıyor. Ne değişti? Hiçbir şey değişmedi. FETÖ taktikleri sizin iktidarınızda devam ediyor” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Özkoç, AKP iktidarının 21 yıllık bilançosunu anlattı. Özkoç, şunları söyledi:

"20 yılda adaletle mi yönettiler?"

"Kurulduğu tarihi, ‘bir olduk, 21 olduk’ diye kuruluş tarihlerini veriyor. İnsanlara 20 yılda gerçekten Türkiye’ye önemli hizmetler yaptıklarını anlatmaya çalışıyorlar. AKP iktidarı gerçekten Türkiye'de milletimizi kalkındıracak, milletimizi birlik ve beraberlik içinde tutacak, huzur ortamında adaletle yönetilecek bir iktidarı mı yönettiler? Çok kısa olarak hemen bir göz atalım.

‘Barış süreci’ diye yola çıktılar. PKK ile iş birliği yaptılar. Abdullah Öcalan'la masaya oturdular. O süreçten PKK güçlenerek çıktı. Onlarca evladımız maalesef şehit düştü. Daha sonra milletin karşısına çıktılar dediler ki ‘yanlış yaptık.’ FETÖ terör örgütüyle, size ne isterseniz veririz diye birlikte yola çıktılar. FETÖ terör örgütü; orduda, emniyette, yargıda, eğitimde bütün kurumlarda örgütlendi. FETÖ güçlendi, kalkışmaya cesaret ettiler. Onlarca şehidimiz oldu. Meclis bombalandı, birlikte oldukları FETÖ örgütü tarafından. İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e ‘one minute’ dedi Recep Tayyip Erdoğan. ‘Çocuk katilisiniz’ diyerek Peres'in yüzüne bakıp da söyledi. Daha sonra Mavi Marmara Gemisi Filistin'e yardım edecekti. Saatler içerisinde ‘ben o sözü Sayın Peres için söylemedim’ diye dönüş yaptı.

"Çocukların çığlıklarını duymadılar"

 Bu kadar iki yüzlü politika yaptılar. Yine İsrail ile ilgili ve Mavi Marmara ile ilgili ‘yanlış yaptık’ dediler. Özür dilediler, İsrail'le ilişkileri düzeltmek aradan 20 yıl geçtikten sonra şimdi akıllarına geldi. Ne değişti, İsrail ile Filistin arasında? Filistinli çocuklarımız öldürülmeye devam ediyor. Daha geçen haftaki haberlerde televizyonlarda çocukların çığlıkları gök kubbeye çıkıyordu. Bunu duydular mı? Hayır, duymadılar. Birden, İsrail'le ilişkileri düzeltmek akıllarına geldi. Filistin'e verdikleri sözlerin hepsini unuttular. Aslında milletimize verdikleri sözleri de unuttular.

Türkiye'nin en çok kar eden kurumları şu anda bankalar. Yüzde 400, bankalar kâr elde ediyor. Millet borçlarını ödeyemeyince, bu sefer evlerini barklarını ellerindeki bütün birikimlerini gidiyorlar, borca yatırıyorlar. Borç bitiyor mu? Bitmiyor. Çünkü faiz belası başlarında. Sonra vatandaşımızın bir tek geriye nesi kalıyor? Hayatı.

"FETÖ taktikleri sizin iktidarınızda devam ediyor"

Siz, işte tam 20 yıl içerisinde Türkiye'yi bu noktaya getirdiniz. Şimdi geleceğimiz, çocuklarımız okuyabilmek için çırpınıyorlar. FETÖ’den bu yana; Milli Eğitim politikanızda değişen hiçbir şey yok. Sorular çalınmaya devam ediyor. Tıpkı FETÖ’nün olduğu zamanlardaki gibi. Çalışkan öğrenciler tekrar sınava girmek zorunda kalıyorlar. ‘Sınava gireceğim’ diye, varını yoğunu çocukları için harcayan aileler, çocuklarının bütün çalışkanlıklarını bir yıl içerisinde destekleyen insanlar, çocuklarını sınava sokuyorlar. Ondan sonra soruların çalındığı ortaya çıkıyor ve o çocuklar tekrar sınava girmek zorunda bırakılıyor. Ne değişti? Hiçbir şey değişmedi. FETÖ taktikleri sizin iktidarınızda devam ediyor." (ANKA)