Haberler

CHP'li Özel: Bıçak kemiktedir, artık alacak nefes dayanacak güç kalmamıştır

"Yüzünü halka dönmüş bir iktidar için derhal seçim bekliyoruz"

01 Temmuz 2022 16:59

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Çankırı’nın Eldivan ilçesine yaptığı ziyaret sonrası; çiftçinin mazot fiyatları nedeniyle üretim yapamadığından besicinin de yem fiyatları nedeniyle hayvanlarını kestirmek zorunda kalmasından dolayı zor günler geçirdiğine dikkat çekti. Özel, “Biz hükümete bir kez daha derhal seçim çağrısı yapıyoruz. Erken de değil derhal seçim. Çünkü bir kışı daha geçiremeyecek bu insanlar...İktidarın bir an önce el değiştirmesi gerekiyor... Bıçak kemiktedir. Artık alacak nefes, dayanacak güç kalmamıştır. Bu sebepten bir kez daha derhal seçim çağrımızı yeniliyoruz” dedi.

Özgür Özel, bugün Çankırı’nın Eldivan ilçesindeki Kiraz Festivali’nin açılışına katıldı, esnaf ve vatandaşın sorunlarını dinledi. CHP Eldivan İlçe Başkanlığı önünde açıklama yapan Özel, şunları söyledi:

"Biraz önce ilk görüştüğümüz kişilerden bir tanesi ceplerini açtı, beş kuruş parasının olmadığını söyledi. 50 tane hayvanını kesmek zorunda kaldığını söyledi. Kendi karnını doyuramadığını, hayvanlarının karnını nasıl doyuracağını, o yüzden bütün hayvanlarını satmak, kestirmek zorunda kaldığını söyledi. Ve kendisinin iki günlük bayat ekmek alarak ancak evine ekmek götürebildiğini söyledi. İnsanların bu hale geldiği, geçmiş dönemin orta gelir düzeyinde olan kişilerinin derin bir yoksullukla karşı karşıya kaldığı bir süreci yaşıyoruz.

"Sanki 1950'leri yeniden yaşıyoruz"

Ayrıca gezdiğimiz büyükşehir belediyesi olmayan illerin en önemli sorunları şimdi Çankırı’da da gözle görülüyor. Çankırı’nın bütün ilçelerinde adliye vardı. Bugün Çankırı’nın altı ilçesinde adliye yok. Eldivan’da adliye yok ve bütün ilçelerinde adliye olan bir şehrin adliyesi 11’den 5’e düşmüş durumda. Burada adliye olmayınca insanlar hak aramak için bile ile gitmek zorunda kalıyorlar. Başka ilçelere gitmek zorunda kalıyorlar. Masraf etmek zorunda kalıyorlar. Ve ilçelerde devlete ait birçok kamu kurum ve kuruluşunun o ilçedeki müdürlüğü ortadan kalktı. Yani köyleri şehirleştireceğiz hedefinde olanlar bir zamanlar şimdi ilçeleri köyleştirmiş durumdalar. Günün, haftanın, ayın belirli günleri adliyeye, kamu kurumlarına gitmek için şehre gitmek zorunda kalan, sanki 1950’leri yeniden yaşıyoruz. Bu bir ileriye gidiş değildir, bu bir geriye gidiştir. Bu son derece önemlidir. Belde belediyelerinin kapandığı bir süreci yaşıyoruz bütün Türkiye’de ve kapanan belediyeler var. Burası büyükşehir olmadığı için belde belediyeleriyle ilgili bir sorun yok ama kapanan belediyelerle ilgili sorunu en kısa zamanda çözeceğiz. Postanesi, adliyesi, kamu kurumu kapanan ilçelerin bu kurumların hepsini teker teker geriye getireceğimizi bir kez daha buradan ifade etmemiz gerekiyor.

"Bıçak kemiktedir, artık alacak nefes dayanacak güç kalmamıştır"

 Biz hükümete bir kez daha derhal seçim çağrısı yapıyoruz. Erken de değil derhal seçim. Çünkü bir kışı daha geçiremeyecek bu insanlar. Bu elektrik, doğalgaz, mazot, benzin fiyatlarıyla bir kışın daha geçmesi mümkün değildir. Ekim, kasım ayında yönetimi devraldığımız takdirde uygulayacağımız sosyal tariflerle önümüzdeki kışı, yoksulumuza rahat geçirteceğiz. Ama bu iktidar eskiden gücünü aldığı kesimlere şimdi sırtını dönmüş durumda. Yüzünü döndüğü yerde bir avuç zengin var beşli çete var. O yüzden ilerleyen dönemde bütün mağduriyetleri ortadan kaldıracağımız ve ilk önce ilk 6 ayda toplumun en yoksul kesimlerini işçilerine, emeklilerine, emekçilerine, işsizlerine hızla destek verebilecek bir sürecin yaşanması için iktidarın bir an önce el değiştirmesi gerekiyor. Bugüne kadar yapmış oldukları olumlu hizmetler varsa onlara teşekkür ederiz ama bıçak kemiktedir. Artık alacak nefes, dayanacak güç kalmamıştır. Bu sebepten bir kez daha derhal seçim çağrımızı yeniliyoruz.

"Yüzünü halka dönmüş bir iktidar için derhal seçim bekliyoruz"

Önümüzdeki dönemde sandık açılıp da yeni bir iktidar çıktıktan sonra bugün ağlayanların gözyaşları duracak. Yüzü asıkların yüzü gülecek. Karnı açların karnı doyacak ve gerçekten bu ülkenin yönetimi bundan sonra halktan, yoksuldan ve sahip çıkması gerekenlere sahip çıkan, sırtını dayaması gerekenlere sırtını dayayan, yüzünü dönmesi gerekenlere de yüzünü dönen bir iktidar olacak. Yüzünü halka dönmüş bir iktidar için derhal seçimi bekliyoruz. Ve CHP’ye vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz.” (ANKA)