Haberler

CHP'li Karaca: Üreten, üretip ürettiğinin karşılığını alamayanlar konuşsun; siyasiler konuşur konuşur gider

"Sorunlara çözüm üretmeyi hedefleyen bir siyasi iktidarız, iktidar olacağız"

01 Temmuz 2022 22:23

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca Samsun’un Çarşamba ilçesi Ağcagüney mahallesinde ve Şeyhgüven mahallerinde çiftçilerle bir araya geldi. Karaca, "Bence bizler susalım sizler konuşun. Üreten konuşsun, üretip ürettiğinin karşılığını alamayanlar konuşsun. Siyasiler konuşur konuşur gider. Biz konuşan değil, dinleyen, dinleyerek sorunlara çözüm üretmeyi hedefleyen bir siyasi iktidarız, iktidar olacağız" dedi.

Karaca, bugün Samsun’un Çarşamba ilçesinin Ağcagüney çiftçileriyle Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı Organik Fındık Birliği lokalinde üreticilerin sorunlarını dinledi.

"Bence bizler susalım, üreten konuşsun"

Karaca şunları söyledi:

"Çok güzel ovalarınız, çok güzel coğrafyanız var. Çarşamba’ya bundan 3 yıl kadar öncesinde geldim. O zaman bir BES (Biokütle Enerji Santrali) vardı. O zaman Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıydım. Samsunluların, Çarşambalıların o direnişlerine, mücadelelerine katkıda bulunmak ve destek olmak için oradaydım. O zaman da oradaki bütün konuşmacılar sarf etmişlerdi. Ülkemizin genel durumu, bu konuda vatandaşlarımıza, sizlere, bildiğiniz şeyleri anlatmak, ya da yaşadıklarınızı anlatmak çok da doğru değil. Tereciye tere satmak gibi olacak. Hayvancılıkla uğraşıyorsunuz, çiftçilikle uğraşıyorsunuz, fındık üretiyorsunuz ve asıl görevimiz sizleri dinlemek sizlerin sorunları, sizlerin beklentileri, sizlerin talepleri nedir diye onları almak ondan sonra CHP’nin yaklaşmakta olan iktidarında bu konuda CHP olarak düzenli neleri paylaşacağımızı ve bu ülkenin üreten bir Türkiye olacağını, bu ülkenin ektiği diktiği para eden, alın teriyle kurduğu topraklardan elde ettiği ürünlerden hayatını kazanan çocuğunu, okutan geçindiren ama tabii bir o kadar da devletin verdiği katkıyı, hizmet olarak vefa olarak huzur olarak adaletle geri almak isteyen, yurttaşlarımız olarak bir de sizlere bu konudaki çalışmalarımızı ve hedeflerimizi paylaşacağız.  Bugün burada bizleri kabul ettiniz, bizlerle burada karşılıklı olarak düşüncelerimizi paylaşabilme olanağı verdiniz. Bence bizler susalım sizler konuşun. Üreten konuşsun, üretip ürettiğinin karşılığını alamayanlar konuşsun. Siyasiler konuşur konuşur gider. Biz konuşan değil, dinleyen, dinleyerek sorunlara çözüm üretmeyi hedefleyen bir siyasi iktidarız. İktidar olacağız. İktidar dedim Allah söyletti."

"Vatandaş korkudan konuşamıyor"

Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Ali Bakır, şöyle konuştu:

"İnanın Türkiye’nin bütün köylerinden bahsediyorum, en az yüzde 50’si hacizli. Herkes bankaya hacizliler. Olmayan yok. Sorunlu olmayan hiç kimse yok. Ama vatandaş inan konuşamıyor. Vatandaşın kimin çocuğu işte, kiminin çocuğu öyle, kiminin çocuğu böyle bahane var, korku ise alabildiğine var. Adam yan tarafta duruyor, burada benim gibi gömüldü. Kiminin çocuğu bir yerde işte, yarın çocuğum işinden olmasın diye, milletin içinde böyle bir korku var. Burada oturuyoruz bakın petrol ofisi burada, mağazamız burada geçen seneyle bu sene en az olanı yüzde 300 zam var. Tohumlar öyle gübreler öyle, ilaçlar öyle her şey öyle alabildiğine.  Bunu artık her gittiğimiz yerde anlatıyoruz. Tabii siz zaten biliyorsunuz bunları. Kaymakam, ziraat odası başkanı, muhtarlar dernek başkanı, ilçe tarım müdürü ile yevmiye belirlemeye kalktılar. Fındık, sebze ve meyve olan kısımlarımızda doğudan gelen çalışan işçilerimiz var. Bunların yevmiyesi ne kadar olsun diye toplantı yapmışlar ve 170 TL'ye karar vermişler. Geçen yıl 110 TL'ydi. Bir tabak yemek 50 lira adam bir öğlen yemeği yiyor olsa zaten 3 tabak yemek 150 lira ediyor. 170 lira yevmiye olabilir mi? Gariban, doğudan gelenler bunları nasılsa konuşamıyorlar. Karın tokluğuna çalışıyorlar. Yani köle düzeni olduk. Bunun adı köle düzeni. Artık şu yevmiyeci değil köle."  (ANKA)