Haberler

CHP'li Erkek, Erdoğan'ı yıllar önceki videosuyla eleştirdi: "Ülkemizin itibarı hiç bu kadar yere düşürülmedi"

"Yakında geliyor: Kardeşim Esad…"

19 Ağustos 2022 15:48

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Suriye politikasındaki değişiklikleri Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişteki açıklamalarının yer aldığı bir video paylaşımıyla eleştirdi. Erkek, “Yakında geliyor: Kardeşim Esad… Ülkemizin itibarı hiç bu kadar yere düşürülmedi” dedi.

CHP'li Erkek, Erdoğan’ın Suriye politikasını geçmişte Suriye ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad hakkında söylediği sözlerin yer aldığı bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak eleştirdi. Erkek’in sosyal medya paylaşımı şöyle:

“Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye yolculuğu:

‘2012: ‘Şam’da Emevi Camii’nde namaz kılacağız.’ 2015: ‘Esed’in Suriye’nin geleceğinde yeri yoktur.’ 2022: ‘Bizim Esed'i yenmek gibi bir derdimiz yok.’

Yakında geliyor: Kardeşim Esad… Ülkemizin itibarı hiç bu kadar yere düşürülmedi…”

Erkek’in paylaştığı videoda, Erdoğan’ın şu sözleri yer aldı:

“Ama inşallah biz, en kısa zamanda Şam’a gidecek; Selahaddin Eyyubi’nin kabri başında fatiha okuyacak, Emevi Camisi’nde namazımızı da kılacağız.

Kendi halkını katleden Esed’in Suriye’nin geleceğinde yeri yoktur. Olamaz. Esed, bu şansını çoktan kaybetmiştir. Unutulmamalıdır ki Suriyeli mülteciler DAİŞ’ten ve Esed rejiminin devlet teröründen kaçıyor.”