Haberler

CHP'li Başarır'dan Mehmet Ali Çelebi'ye tepki: Utanma duygusu çok önemli!

"Bir insanda omurga yoksa her şeyi yapabilir"

07 Ağustos 2022 23:11

Gazeteci Zeynel Lüle’nin sunduğu TELE1 Hafta Sonu’na CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuk oldu. CHP’li isimler Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye yakınlaşmasına tepki gösterdi.

CHP’den istifa edip Memleket Partisi’ne katıldıktan sonra Muharrem İnce’yle anlaşmazlık yaşayan Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım dikkat çekti. Çelebi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Asker kökenli bir vekilim. Silahlı Kuvvetlerimizin namuslu ellerinde yetiştim. Birçok devre arkadaşım şehit oldu.40bin vatan evladımız boşuna toprağa düşmedi. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Sìyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur İttifakı derim!"

"Hiç şaşırmadım"

Mehmet Ali Çelebi’nin Cumhur İttifakı’nı övmesi ve AKP’ye yakınlaşmasına TELE1’de Zeynel Lüle’nin konukları Ali Mahir Başarır ve Veli Ağbaba da tepki gösterdi. Ağbaba, şöyle konuştu:

“Hiç şaşırmadım. İzmir’de laiklik ve demokrasi için oy istedi şimdi laikliği ve demokrasiyi yok eden bir ittifaka katıldı. Bir insanda şahsiyet yoksa, bir insanda kişilik yoksa, bir insanda omurga yoksa her şeyi yapabilir"

"Utanma duygusu çok önemli"

Başarır, şunları aktardı:

"Veli ağabeyi Malatya, beni Mersin niye seçti? Kuddusi Okkır’ın Ali Tatar’ın katilleriyle hesaplaşmamız için seçti. Berkin Elvan’ın katilleriyle hesaplaşmamız için seçti. 5’li çeteyle hesaplaşmamamız için seçti. Onun katilleriyle yan yana oturup siyaset yapmak için seçmedi bizi. Utanma duygusu çok önemli” (ANKA)

TIKLAYIN | AKP'ye katılacağı iddia edilen Mehmet Ali Çelebi, Berkin Elvan tweetini sildi

TIKLAYIN | AKP’ye katılacağı konuşulan Mehmet Ali Çelebi’den ilk paylaşım: PKK-FETÖ hesaplarının kudurması hayra alamet!

TIKLAYIN | İsmail Saymaz: Mehmet Ali Çelebi, AK Parti’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos’ta partiye katılabilir