Haberler

Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç'u ihbar eden esnaf konuştu: Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar sayesinde tanıdım

05 Aralık 2019 17:07

Ordu'da evinin önünde bıçaklanarak öldürülen Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç'u, polise ihbar eden esnaf Alpay Taşçı, "Sosyal medyada yayılması, insanların duyarlı davranması bir nebze fayda sağladı. Herkes paylaştığı için sayfamda gördüm, öyle tanıdım" dedi. 

DHA'ya konuşan Alpay Taşçı, katili sosyal medyada paylaşılan fotoğraflardan tanıdığını, takip etmeye başladığını, bu sırada polise ihbarda bulunduğunu söyledi.

Taşçı, şöyle konuştu:

"İş yerimin önünden geçen biri dikkatimi çekti. Baktım sosyal medyadaki fotoğrafa benziyor. İş yerimin yanındaki lokantaya girdiğini gördüm. Parasının olmadığını söyleyerek yemek istemiş, vermemişler. Dışarı çıkınca takibe başladım. Bir taraftan da 155’i arayarak polise ihbarda bulundum. Ekip göndereceklerini söylediler. Yürüyerek peşinden gittim. Sürekli etrafına bakıyordu, kaçmak için hızlandığı sırada çevredeki vatandaşların da yardımıyla yakaladık. O sırada polis de gelmişti. Polis aracına bindirilip, götürüldü.

İnsanlar bir olay görüyor, duyarsız davranıyor. ‘Bana ne olan olmuş’ diyor. Aslında böyle olmamak lazım. Kadın öldürmek bir terördür. Televizyonu açıyoruz, her gün kadın cinayeti görüyoruz. Bunu durdurmak yine bizim elimizde. Toplum olarak bizim de duyarlı olmamız lazım."