Haberler

Binali Yıldırım seçim gecesi yaşanan 'en büyük hileyi' açıkladı: Bakıyor seçmene, diyelim ki AK Parti adayına verecek gibi büyükşehir pusulasını vermiyor

19 Mayıs 2019 18:16

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Binali Yıldırım, 31 Mart günü ‘AKP’liye benzeyen seçmenlere’ İBB adayı için oy kullanmamaları için pusula verilmediğini öne sürdü. Bu durumu o gün gelen şikayetlerle tespit ettiklerini kaydeden Yıldırım, 31 Mart seçimi gecesi sandıklardaki oyların merkezlere teslimi sona ermeksizin yaptığı “Kazandık” açıklamasında bulunmuştu.

Cumartesi gecesi Avcılar’da seçmenleriyle bir araya gelen Yıldırım, “Seçim günü olan en büyük şey hile veya yolsuzluk; üç pusuladan ikisini veriyor, birini vermiyor. Hepsini değil! Bakıyor seçmene; diyelim ki AK Parti adayına verecek gibi anladığı seçmene büyükşehir pusulasını vermiyor” dedi. Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunu nereden anlıyoruz? O gün gelen şikayetlerden. O gün bize şikayet edenler oldu; bilebildiklerimizi düzelttirdik. Şimdi sandıklar kapanıyor, oylar sayılıyor. Diyelim ki o sandıkta 300-350 py pusulası var; 250 tanesi kullanılmış, bunun 240 tanesi de geçerli. 10 tanesi geçersiz. Geriye kaç tane boş pusula kalması lazım? Sayıyorlar; 60 çıkıyor, 65 çıkıyor. Peki nasıl oluyor bu? Gündüz vermedikleri oy pusulaları fazla çıkıyor. Bu sefer düzeltmeleri lazım, düzeltmeden de teslim edemiyorlar torbayı. Aralarında diyorlar ki boşlardan fazla olanları ayırıp iptallerin arasına koyuyorlar. Torbayı bağlayıp gönderiyorlar. İptalleri tekrar çıkınca boş çıkıyor; iptal oy niye boş çıksın? Adam ya üç tanesine kızar hepsine basar veya oraya bir şey yazar iptale götürür."