Haberler

Barış Yarkadaş "ateşkes" açıklamasını hatırlatınca Şamil Tayyar'ın yanıtı 'soytarı, ahlaksız, söker atarım" oldu

19 Ekim 2019 12:06

Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri operasyonun tartışıldığı programda eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar ile eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş arasında tartışma çıktı. Tayyar, Yarkadaş'a "Soytarı, ahlaksız" dedi. Yarkadaş ise "laflarını iade ediyorum" yanıtını verdi. 

HaberTürk'te yayımlanan programda Şamil Tayyar, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in "Amerika ve Türkiye’nin Suriye’de 120 saatliğine ateşkes uygulanması için anlaşmaya vardığını" sözlerini hatırlatan Yarkadaş'a ‘Buraya hangi sıfatla çıkardınız bilmiyorum ama kimse Türkiye Cumhuriyeti devletiyle bu kadar aşağılayıcı bir üslupla konuşamaz. FETÖ ağzıyla, PKK ağzıyla konuşuyorsunuz. Operasyonu yaptığımız süreçte burada, soytarı Mazlum sıfatıyla konuşamazsınız. Böyle ahlaksızlık olur mu ya. Soytarılık yapma. Ahlaksız. Ben bu stüdyoda PKK’lı ağzıyla konuşmaya tahammül edemem. Eğer öyle konuşacaksa kusura bakmayın ben bunu söker atarım’ dedi.

Tayyar’a "Edebini bozma" sözleriyle yanıt veren Barış Yarkadaş, "Sana bütün bu laflarını iade ediyorum. Böyle bir terbiyesizlik, üslup olmaz. Saygısızca sözlerinin 5 mislini iade ediyorum. Terbiyesizlik yapma. Ahlaksız da sensin soytarı da..."

Program sunucusu tartışma nedeniyle programda iki kere reklama gitmek zorunda kaldı.