Haberler

Babacan ikinci mitingini Gebze'de yaptı: Türkiye'nin yıldızını parlatacağız, söz veriyorum

"Mührü damlaya vuracağız ve bu kabus bitecek"

03 Temmuz 2022 13:24

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gebze’de düzenlediği mitingde, "Güven bizde, çözüm bizde, anahtar bizde. DEVA iktidarında; araba almak, tatile gitmek, ev almak hayal olmayacak. Şu anda çoğu arkadaşımız için bir hayal bu. Bunlar gerçek olacak. Türkiye’nin yıldızını parlatacağız. Bakın söz veriyorum Türkiye’yi bölgemizin en güçlü ekonomi yapacağız. Biliyorsunuz biz öyle sık sık söz vermiyoruz, kolay kolay söz verenlerden değiliz. Söz verince de tutarız" dedi.

Babacan, Gaziantep’in ardından ikinci mitingini Kocaeli Gebze’de dün akşam yaptı.

"DEVA Partisi'nin olduğu her meydan, demokrasi meydanı demiştik"

Babacan’ın konuşması satır başları ile şöyle:

“Demokrasi, atılım derhal bugün, muhteşemsiniz. Bu ne güzel buluşma bu ne güzel kavuşma merhaba, Kocaeli, Merhaba Gebze. Gebze kent meydanını bize vermediler, billboardlarımıza izin vermediler, pankartlarımızı yırttılar, bunların yatacakları yer yok. Her şeye rağmen buradayız buyurun işte meydan burada. Beştepe izliyor musun bu meydanı Beştepe! Türkiye’nin umudu sizlersiniz. Hatırlayın Gaziantep’te bize zorluk çıkarmışlardı ne oldu 10 binlerce vatandaşımız en güzel cevabı verdi. İşte bu kez cevaplarını Gebze’den aldılar. Bundan böyle DEVA Partisi’nin olduğu her meydan, demokrasi meydanı demiştik.

Hep beraber sahadayız. Kurduğumuz bu demokrasi meydanına hoş geldiniz. Gelin bu demokrasi bayrağını hep beraber sizlerle taşıyalım, gelin Türkiye olarak kazanalım. Biz nerede miyiz? Çocuğuna harçlık veremeyen annelerin yanındayız. Torunlarına küçük bir hediye almak isteyip de alamayan dedelerin, ninelerin yanındayız. Aylık 2 bin 500 lira maaşla en son düzeltmeyle temel gıda ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan emeklilerimizin yanındayız. Açlık sınırının altında ücretle çalışan asgari ücretlilerimizin yanındayız. Hayat pahalılığı karşısında inim inim inleyen sabit gelirli vatandaşlarımızın yanındayız.

"Bizim yerimiz 84 milyonun yanıdır"

Dükkanını açamayan, sattığı malı yerine koyamayan esnafımızın yanındayız. Mazot, tohum, elektrik fiyatları altında ezilen çiftçimizin yanındayız. Her gün canını dişine takan ekmeğinin peşinde koşan kurye arkadaşlarımızın yanındayız. Cep yakan fiyatlar yüzünden yemekhanede tek öğünle yemekle karnını doyuran gençlerin yanındayız. Mahkemelerde beraat edildikleri halde hakları iade edilmeyen KHK’lıların yanındayız. Bizim yerimiz 84 milyonun yanıdır. Koordinatlarını şaşıranlar, milletten uzaklaşanlar sarayda.

"Özgürlük ve güven iklimini sağladığımızda yatırımlar oluk oluk akacak"

Mesleki eğitimi öyle iyi ve doğru kurgulayacağız ki bu ülkede meslek lisesi mezunları mezun olur olmaz rahatça iş bulacaklar. Gebze’de, Kocaeli’de bu ciddi bir sorun, bu işsizliği ülkenin kaderi olarak gören zihniyeti silip atacağız. İlk iş özgürlük, adalet ve güven ortamını oluşturacağız. Ekonomiden, iktisattan anlamayan iktidar bu denklemi hala çözemedi. Özgürlük ve güven iklimini sağladığımızda yatırımlar oluk oluk akacak. Biz o günleri yaşadık. Kocaeli sanayimizin gözbebeği değil mi, bir sanayiciye sor; maliyetler uçtu gidiyor, elektriği geçen seneye göre dört kat pahalıya alıyor, doğal gazı alt kat pahalıya alıyor. O da kullanabilirse. İlk defa bu yıl sanayide üretim durdu, doğal gaz kesildi. Sanayici önünü göremezse nasıl üretecek?

"Türkiye'nin yıldızını parlatacağız, söz veriyorum"

Güven bizde, çözüm bizde, anahtar bizde. DEVA iktidarında; araba almak, tatile gitmek, ev almak hayal olmayacak. Şu anda çoğu arkadaşımız için bir hayal bu. Bunlar gerçek olacak. Türkiye’nin yıldızını parlatacağız. Bakın söz veriyorum Türkiye’yi bölgemizin en güçlü ekonomi yapacağız. Biliyorsunuz biz öyle sık sık söz vermiyoruz, kolay kolay söz verenlerden değiliz. Söz verince de tutarız.

"Mührü damlaya vuracağız ve bu kabus bitecek"

Seçim günü geldiğinde, siz oy pusulasını önünüze alın. DEVA’nın, damlanın altına ‘evet’ mührünü basın, gerisi bizde. Bu iş bizim işimiz. Biz çözeriz. Nasıl iki büyük krizi çözdüysek, bu krizi de biz çözeceğiz inşallah. Seçim günü mührü damlaya basacağız; sonra tereyağından kıl çeker gibi çözeceğiz. Mührü damlaya vuracağız ve bu kâbus bitecek.

"Madımak'ın yarası hala sarılmayı bekliyor farkındayız"

Bugün biliyorsunuz Madımak katliamının yıldönümü. Tarihimizdeki en acı olaylardan birinin yıldönümü. Bu katliamda aramızdan koparılan 35 canımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Devirleri daim olsun.  Madımak’ın yarası hala sarılmayı bekliyor farkındayız. Biz hakikatın izinden ayrılmayacağız. Daima adaletin peşinde koşacağız. Biz yarınları, saygı ve eşit vatandaşlık temelinde kuracağız.  Sünni-Alevi hiç fark etmez. Türk-Kürt hiç fark etmez. Kadın-Erkek, Genç-Yaşlı, bu ülkedeki her bireyi bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşı yapana dek çalışacağız.  

Kocaeli’nin, özellikle de Dilovası’nın can yakan bir sorunu var.  Evet, hava kirliliği var. Türkiye ortalamasının tam 2,5 katı. Bu işi çözmek zorundayız. Havamızı, suyumuzu temiz tutmak zorundayız.  Bunlar bizim yeşil çizgilerimiz. Yine Gebze’ye senelerdir söz verdikleri, bir türlü bitiremedikleri metro projesi var. İnşallah o işi bitirmek de bize nasip olacak. Metroyu davullarla, zurnalarla hep beraber açacağız.” (ANKA)