Muammer Brav'la 'Ekşın'

Altın Portakal Film Festivali | 'Kerr' film ekibi T24'te: Özellikle bu film için, görünmez hale gelen oyuncuları ortaya çıkarmak istedim

Yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, Gaffur Uzuner ve yapımcı Vildan Erşen, Muammer Brav'ın konuğu

10 Ekim 2021 16:53

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj bölümünde yer alan filmlerinden biri olan 'Kerr' filminin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu, Gaffur Uzuner ve yapımcı Vildan Erşen T24'te Muammer Brav'a konuk oldu. 

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali Koronavirüs koşullarında salgın önlemleriyle yapıldı. Festivalin Ulusal Uzun Metraj bölümünde yarışan 'Kerr' filminin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu, filmi şöyle anlattı: 

"Kerr benim bir romanım var aynı isimde. Terzi babasının cenazesine gelen bir adamın tanık olduğu bir cinayet neticesinde bir türlü o şehirden çıkamama hikayesi diye özetleyebilirim kısaca. Roman uyarlamalarında büyük cinayetler çıkar. Kafamda dönüyordu bu hikaye. Aklıma bir fikir geliyor, kendi içinde büyüyor. Bazen roman oluyor, senaryo oluyor. Benim obsesyonlarım var, bir tanesi de 'çıkamama hali.' Bir şey beni çok itti bunu yapmaya."

Pirselimoğlu, sözlerini "Ben çok kıymetli oyuncuların bir şekilde görünmez hale geldiklerini düşünüyorum. Özellikle bu film için oyuncuları ortaya çıkarmak istedim. Gaffur da onlarda birisiydi" diye sürdürdü.

"Başka bir mahallenin kapısını açtılar bana"

Oyuncu Gaffur Uzuner, film hakkında şunları dile getirdi: 

"Başka bir mahallenin kapısını açtılar bana. Ben de oradan içeri girdim. Ama mahallede kalmak istiyorum. Benim için çok değerli. Kolaycı davranıyor bazen yönetmenler ve yapımcılar. Birinci sahneyi çekerken ben donuyordum. İlk defa başıma geldi. Heyecandan. Benim için çok kıymetliydi bu. Daha iyisi olabilirdi diye düşündüm."

"Bütün filmlerin ortaya çıkış süreci çok zorludur"

Yapımcı Vildan Erşen, filme ilgili şunları söyledi: 

"Aslında 2017'de başladı yolculuk. Sonra fonlama süreçleri başlıyor. Bütün filmlerin ortaya çıkış süreci çok zorludur. Ben o yüzden takdire şayan buluyorum. Burada ortak yapımcılarla çok güzel bir işbirliği yaptık. Herkes çok yardımcı oldu. Ben bütün bu süreci doğuma benzetiyorum. Post-prodüksiyon aşamasında pandemi patladı. Yurt dışına gidecekti film gidemedi."