Haberler

14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde işçiler konuştu

03 Mayıs 2019 10:54

İşçi Filmleri Festivali “Perdeyi aç, sesin sarsın dünyayı” sloganıyla İstanbul, Ankara ve İzmir’deki açılışlarla başladı.

İstanbul’daki açılış Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde yapıldı. Çukur dizisinde ‘Mahsun’ karakterini canlandıran oyuncu Berkay Ateş’in sunuculuğunu yaptığı gecede açılış konuşmasını festival gönüllülerinden Umur Dağlı yaptı.

Bu yıla damgasını vuran 3. Havalimanı, Kale Kayış, Flormar ve DHL grevcileri de gecede sahneye çıktı. 3. Havalimanı eylemleri sırasında tutuklanan Dev-Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut da işçilere eşlik etti. İşçilere ve sendika başkanına çiçeklerini CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker takdim ederek, “Meydanlarda da beraberdik, sahnede de beraberiz. Bütün işçiler kazanana kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Gecede Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı, Adli Tıp uzmanı ve insan hakları savunucusu, barış bildiri imzacısı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya da plaket verildi.
Festivalde sinemada kameranın arkasındakiler de unutulmadı. Set amiri Ertan Sımsıkı’ya teşekkür plaketini DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu takdim etti.
İşçi Filmleri Festivali yarışmasız, sponsorsuz ve ücretsiz bir festival. Filmler mahallelere kadar ulaşıyor.