Saldırganlar, Şiilerin Gadir-î Hum Bayramı için şeker dağıtılması sebebiyle sokakların dolu olduğu zamanı seçti.
Bağdat'ın en büyük Şii kenti olan Sadr City'de düzenlenen iki saldırıdan ilki bir pazar yerini hedef aldı. Saldırıda en az üç kişi öldü. Sadr City'deki bir polis kontrol noktasına düzenlenen saldırıda da en az 16 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı.
BU HABERİ, T24 ABONELERİNİN DE
SAĞLADIĞI KATKIYLA OKUYORSUNUZ.
T24'E ABONE OL,
BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞİ DESTEKLE!
Zaten abone misiniz? Üye girişi yapın
T24 ABONELERİNE ÖZEL
- T24'te yayımlanan tüm yazılara erken erişim
- 1 milyon içeriği aşan T24 özel arşivine tarih filtrelemesiyle erişim
- Yaklaşık 2 bin sayfalık T24 Yıllık dergilerinin dijital arşivine erişim
- T24 Yıllık Konferansları'nı online olarak ücretsiz izleme
Bağdat’ın batısındaki Kadimiye'de patlayıcı yüklü otomobille düzenlenen intihar saldırısında ise en az 6 sivil hayatını kaybetti, 21 kişi de yaralandı.
Öte yandan IŞİD'in Irak'ın batısındaki Anbar vilayetinde bir askeri eğitim kampının kontrolünü ele geçirdiği belirtiliyor. Hit ilçesindeki kamptan Irak ordusu birliklerinin çekilmesinin ardından IŞİD militanlarının kampı ele geçirdiği kaydediliyor.


