Milli Güvenlik Kurulu (MGK) temmuz ayı olağan toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılacak.
Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) öncesi yapılacak toplantının ana gündemini, Libya ve Suriye’deki gelişmeler oluşturacak. General Hafter’i destekleyen Mısır yönetimi, Libya’ya asker gönderme kararı almıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, Malta, Libya ve Katarlı muhataplarıyla diplomasi trafiğini artırdı. Yaşanan tüm gelişmeler toplantıda masaya yatırılacak ve TSK’nın bölgedeki faaliyetleri ve Libya’da atılacak yeni adımlar ele alınacak.
BU HABERİ, T24 ABONELERİNİN DE
SAĞLADIĞI KATKIYLA OKUYORSUNUZ.
T24'E ABONE OL,
BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞİ DESTEKLE!
Zaten abone misiniz? Üye girişi yapın
T24 ABONELERİNE ÖZEL
- T24'te yayımlanan tüm yazılara erken erişim
- 1 milyon içeriği aşan T24 özel arşivine tarih filtrelemesiyle erişim
- Yaklaşık 2 bin sayfalık T24 Yıllık dergilerinin dijital arşivine erişim
- T24 Yıllık Konferansları'nı online olarak ücretsiz izleme
Ateşkes kararının alındığı İdlib’de, zaman zaman Suriye rejimi ile muhalifler arasında çatışmalar yaşanıyor. Kurul toplantıda Suriye’deki son gelişmeleri de değerlendirecek.
Milliyet'ten Seyfettin Ersöz'ün haberine göre Ermenistan-Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalarda Türkiye’nin Azerbaycan’a vereceği katkılar, Türkiye’nin Akdeniz’deki faaliyetleri ve Koronavirüs salgını ile mücadelede atılan ve atılacak adımlar da toplantıda ele alınacak.
Irak’ın kuzeyinde devam eden “Pençe-Kaplan” operasyonu, yurt içinde başlatılan “Yıldırım” operasyonları, FETÖ ile mücadeleye ilişkin son notlar da kurulun gündeminde olacak.


