İstanbul Adliyesi'nde sulh hukuk mahkemesinin kadın hâkimi B.Y'nin bankacı olan eşine Koronavirüs şüphesiyle test yapıldı. Testin pozitif çıkmasının ardından hakim B.Y., ve mahkemenin kalem personeli karantinaya alındı.
Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre, olaya ilişkin açıklama yapan Adalet Komisyonu Başkanı Okan Albayrak, testin pozitif çıkmasından sonra hakim B.Y., kalem personeli ve hâkim ile temasta bulunan tüm personellerin sağlık kuruluşlarına gönderildiğini ve evlerinde karantinaya alındığı söyledi.
BU HABERİ, T24 ABONELERİNİN DE
SAĞLADIĞI KATKIYLA OKUYORSUNUZ.
T24'E ABONE OL,
BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞİ DESTEKLE!
Zaten abone misiniz? Üye girişi yapın
T24 ABONELERİNE ÖZEL
- T24'te yayımlanan tüm yazılara erken erişim
- 1 milyon içeriği aşan T24 özel arşivine tarih filtrelemesiyle erişim
- Yaklaşık 2 bin sayfalık T24 Yıllık dergilerinin dijital arşivine erişim
- T24 Yıllık Konferansları'nı online olarak ücretsiz izleme
İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin de kapatıldığını söyleyen Albayrak, mahkemenin, kalem odası ve çevresinin de dezenfekte edildiğini ifade etti.
Hakim B.Y. ile 2 çocuğuna da Koronavirüs testi yapıldığı ancak sonucun henüz belli olmadığı bildirildi. Diğer taraftan İstanbul Adliyesi’ndeki 60 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan personellerin HSK bildirgesi kapsamında idari izinli sayıldığı öğrenildi.


