Almanya Federasyon Kupası'nda Borussia Dortmund'un finaldeki rakibini belirleyecek olan yarı finalin diğer maçında Bundesliga ikincisi Wolfsburg yarı finale gelene kadar birinci lig ekipleri Hertha Berlin, Werder Bremen ve Mönchengladbach'ı saf dışı bırakan üçüncü lig temsilcisi Arminia Bielefeld'i sahasında 4-0 yendi. 'Kurtlar' böylece 30 Mayıs'ta Berlin'de oynanacak final mücadelesinde Borussia Dortmund'un rakibib oldu.
26 bin kişinin izlediği Bielefeld'deki maçta konuk takım zorlanmadan sonuca giderken golleri Maximilian Arnold (8./55.), Luiz Gustavo (32.) ve Ivan Perisic (51.) attı.
BU HABERİ, T24 ABONELERİNİN DE
SAĞLADIĞI KATKIYLA OKUYORSUNUZ.
T24'E ABONE OL,
BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞİ DESTEKLE!
Zaten abone misiniz? Üye girişi yapın
T24 ABONELERİNE ÖZEL
- T24'te yayımlanan tüm yazılara erken erişim
- 1 milyon içeriği aşan T24 özel arşivine tarih filtrelemesiyle erişim
- Yaklaşık 2 bin sayfalık T24 Yıllık dergilerinin dijital arşivine erişim
- T24 Yıllık Konferansları'nı online olarak ücretsiz izleme
Wolfsburg'un ikinci finali
Wolfsburg bu sonuçla tarihinde ikinci kez kupa finali oynamaya hak kazandı. ‘Kurtlar' 1995'teki finali Mönchengladbach'a karşı 3-0 kaybetmişti. Dieter Hecking ve ekibi başarılı geçen lig sezonunu 30 Mayıs'taki Berlin finalinde kupayla taçlandırmak azminde.
Wolfsburg'un finaldeki rakibi Borussia Dortmund yarı finalde Bayern Münih'i penaltı atışlarıyla elemişti.


