İtalya Başbakanı Enrico Letta'nın görevinden ayrılmasından üç gün sonra İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano pazartesi günü 39 yaşındaki Matteo Renzi'ye hükümeti kurma görevini verdi.
Eski Floransa Belediye Başkanı ve Sosyal Demokrat Parti PD'nin yeni Genel Başkanı Renzi, salı günü itibariyle hükümet kurma çalışmaları için görüşmelere başlayacak.
BU HABERİ, T24 ABONELERİNİN DE
SAĞLADIĞI KATKIYLA OKUYORSUNUZ.
T24'E ABONE OL,
BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞİ DESTEKLE!
Zaten abone misiniz? Üye girişi yapın
T24 ABONELERİNE ÖZEL
- T24'te yayımlanan tüm yazılara erken erişim
- 1 milyon içeriği aşan T24 özel arşivine tarih filtrelemesiyle erişim
- Yaklaşık 2 bin sayfalık T24 Yıllık dergilerinin dijital arşivine erişim
- T24 Yıllık Konferansları'nı online olarak ücretsiz izleme
Renzi yaptığı açıklamada, "Ülkedeki siyasi krizde kendilerine destek veren Cumhurbaşkanı, tüm siyasi partiler ve İtalyanlara, tüm cesaret ve enerjisini kullanacağı taahhüdünde bulundu.
Hukuk öğrenimi görmüş İtalya'nın en genç Başbakan adayı Matteo Renzi, eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin görevden ayrılmasından bu yana üçüncü hükümeti kuracak. Renzi, parti içindeki bir mücadele sonucu parti başkanlığına seçildiği için hâlihazırdaki koalisyon partisiyle yola devam edebilecek.


