Haber dergisi Focus'a konuşan Almanya İşverenler Birliği Başkanı Ingo Kramer, yabancı düşmanı Pegida hareketinin bir ekonomi ülkesi olan Almanya'nın uluslararası imajına zarar verebileceğini söyledi.
Yabancıların protesto edildiği izleniminin Almanya'ya zarar vereceğini belirten Kramer, "İş piyasamızda göçe ihtiyacımız var.
BU HABERİ, T24 ABONELERİNİN DE
SAĞLADIĞI KATKIYLA OKUYORSUNUZ.
T24'E ABONE OL,
BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞİ DESTEKLE!
Zaten abone misiniz? Üye girişi yapın
T24 ABONELERİNE ÖZEL
- T24'te yayımlanan tüm yazılara erken erişim
- 1 milyon içeriği aşan T24 özel arşivine tarih filtrelemesiyle erişim
- Yaklaşık 2 bin sayfalık T24 Yıllık dergilerinin dijital arşivine erişim
- T24 Yıllık Konferansları'nı online olarak ücretsiz izleme
Ancak böylece gelecekte çalışan nüfusun azalması halinde de sosyal sistemimiz işleyebilsin" diye konuştu. Kramer, zor durumdaki mültecilere yardım edilmesinin de ahlaki bir sorumluluk olduğunu sözlerine ekledi.
Pegida (Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar) hareketinin pazartesi günleri Dresden'de düzenlediği yabancı düşmanı gösteriler diğer şehirlere de sıçramıştı.
Noel ve yılbaşı tatilinin ardından Pegida gösterilerinin önümüzdeki pazartesi Almanya'nın çeşitli kentlerinde düzenlenmesi planlanıyor. Köln'e ise pazartesi günü karşı gösteri düzenlenecek.
Binlerce kişinin katılması beklenen karşı gösteride yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam karşıtlığı protesto edilecek, Köln Katedrali'nin dış cephe ışıkları da gösteriye destek amacıyla kapatılacak.


