Gündem

YSK'nın şuç duyurusunda bulunduğu isimlerden hâkim Güneş: Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki usulden farklı usul uygulanmadı

Hâkim Ahmet Vedat Güneş, sürekli hedef gösterilmeleri karşısında isyan etti

04 Haziran 2019 10:07

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), İstanbul’da sandık kurullarını yasaya aykırı oluşturdukları gerekçesiyle haklarında suç duyurusunda bulunduğu isimler arasında yer alan Şişli 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanı, hâkim Ahmet Vedat Güneş, sürekli hedef gösterilmeleri karşısında isyan etti. Güneş, "Daha önceki seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uygulanan usulden farklı bir usul uygulanmadı" ifadelerini kullandı.

“Aynı zarftaki oy” eleştirisi

İlçe Seçim Kurulumuz, bir bütün halde, tam bir tarafsızlıkla görev yapmış, en ufak bir suistimale yol açmamak için azami dikkat göstermiştir. Nitekim aynı seçimde 4 seçim türünde oy kullanılmış, yine kurulun yaptığı 3 seçim türünde hiçbir suistimalden bahsedilmediği halde, sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi türünden suistimal yapıldığını iddia etmek, en azından bilgi noksanlığından veya kötü niyetten kaynaklandığı açıktır. Daha önceki seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uygulanan usulden farklı bir usul uygulanmamıştır.

Buna rağmen seçim görevlileri hakkında siyasetin her cephesinden “hırsız, suiistimalci, çeteci” gibi ifadelerle saldırıların yapılması insan ve merhametle izah edilebilir değildir. İlçe seçim kurulu hâkimleri hakkında HSK tarafından soruşturma sürdürüldüğü öğrenilmiştir. Bunun yanında ilçe seçim kurulu müdürleri hakkında örgütlü suçlar savcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Bunun anlaşılması mümkün değildir. İş o kadar çığırından çıkmıştır ki, bütün seçim müdürlerinin örgütlü olarak suistimalde bulunduğu dahi düşünülebilmektedir.