Gündem

YSK'nın 'İmamoğlu 24 bin 408 oyla önde' açıklamasına rağmen, AKP'nin 'Gönül belediyeciliği kazandı' afişlerini astırmaya devam ettiği ileri sürüldü

02 Nisan 2019 01:22

Resmi olmayan rakamlara göre, İstanbul’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun sandıktan birinci çıktı. Ancak AKP’nin Kadıköy’de ‘Gönül belediyeciliği kazandı. Teşekkürler İstanbul’ yazılı afişleri astırmaya devam ettiği iddia edildi. Konuya ilişkin sosyal medyada çok sayıda fotoğraf paylaşıldı.

Ne olmuştu?

10 milyonun üzerindeki seçmeniyle gözlerin çevrildiği İstanbul’da seçimler AKP adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu arasında başa baş bir mücadeleye sahne oldu. Anadolu Ajansı, İstanbul'da, oy kullanma işleminin sona ermesinden sonraki 6 saat içinde sayılan oyların yüzde 97.78'ini duyururken; geri kalan yüzde 1.22'lik bölümün tamamlanması ise pazartesi akşam saatlerini buldu. AA, İstanbul’daki sandıkların yüzde 100’ündeki oy sayı ve oranlarını pazartesi akşam saat 19:00 sıralarında açıkladı.

Ancak dün gece yarısı seçim sonuçları netleşmeden İstanbul’un çeşitli mahallelerine ‘Gönül belediyeciliği kazandı. Teşekkürler İstanbul’ yazılı billboard reklamları yapıştırıldı. Afişlere Ekrem İmamoğlu “Manipülasyon şimdi de İBB eliyle sürüyor. Gece yarısı pankart operasyonu sadece algı çalışmasıdır. Bu yanlışı şiddetle kınıyor, Binali Yıldırım Bey’e de kendini bu manipülasyona feda etmemesini öneriyorum” sözleriyle tepki gösterdi.

Aradan geçen süreçte YSK ellerindeki verilere İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandığını bildirdi. Anadolu Ajansı da sandıkların kapanmasından yaklaşık 26 saat sonra yaptığı güncelleme ise İmamoğlu’nun 25 bin oya yakın bir farkla sandıktan birinci çıktığını bildirdi. Ancak AKP, bugün de İstanbul Kadıköy’de ‘Gönül belediyeciliği kazandı. Teşekkürler İstanbul’ astırmaya devam ettiği öne sürüldü.Konuya ilişkin sosyal medyada paylaşılan video şöyle: