Gündem

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar, YKS ek tercih sonuçları ile ilgili detayları araştırıyor. YKS ek tercih sonuçları, adaylar tarafından merak ediliyor. Peki, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

19 Eylül 2022 14:51

YKS ek yerleştirme tercihleri, 7-13 Eylül'de sona erdi. ''YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?'' sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Ek yerleştirme tercihlerinin alınmasının ardından YKS ek yerleştirme tercih sonuçları ile ilgili aratmalar yapmaya başladı. Üniversite adayları, ÖSYM'den gelecek YKS ek tercih sonuçları hakkında açıklamalara odaklandı. Peki, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. 7-13 Eylül tarihleri arasında başvuruları alınan ek tercih işlemlerinin ardından adaylar merak içerisinde tercih sonuçlarını beklemeye başlamıştı. YKS ek tercih sonuçları az önce ÖSYM tarafından erişime açıldı.

Adaylar YKS ek tercih sonuçlarını sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulayabilecek.

2022 YKS ek tercih tarihleri takvimi

YKS ek yerleştirme elektronik kayıtları, 25 Eylül - 28 Eylül, YKS üniversitede ek yerleştirme kayıtları ise 26 Eylül - 30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.