Gündem

Yılmaz Özdil: Memleketi yönetenler Gülen'in elini eteğini öperken, Musa Kart uyarıyordu, 'postala tırmanıyor' diyordu

Musa Kart, Cumhuriyet davasında yeniden hapishaneye girmişti

27 Nisan 2019 07:06

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Cumhuriyet davasında yeniden hapishaneye giren Musa Kart ve Türkiye'nin geçmişteki çizerleri hakkında bir yazı kaleme aldı. Özdil, 'FETÖ' davalarında 1 numaralı sanık konumunda olan Fethullah Gülen'in postala tırmandığı karikatürü de çizen Kart için, "Musa Kart bu karikatürü tee 2000'li yılların başında çizmişti. Fethullah Gülen adeta rutubet gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızarken, memleketi yönetenler Fethullah Gülen'in elini eteğini öperken, Musa Kart uyarıyordu, postala tırmanıyor diyordu" dedi. 

"Kart'ı şimdi utanmadan, fetocu diye ikinci defa hapse tıktılar. Ömründen bir yılı daha çalıyorlar" diyen Özdil'in "Musa Kart" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Musa Kart bu gördüğünüz karikatürü tee 2000'li yılların başında çizmişti.
Fethullah Gülen adeta rutubet gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızarken, memleketi yönetenler Fethullah Gülen'in elini eteğini öperken, Musa Kart uyarıyordu, postala tırmanıyor diyordu.
Kumpas davalarını en önceden farkeden, Ergenekon, Balyoz, Casusluk iftiralarını, 15 Temmuz darbe girişimini Türkiye'de ilk farkeden, ilk uyaran insanlardan biriydi.
Feto'yu afişe ettiği karikatürlerini toplasak, kitap olur.
Ve şimdi utanmadan, fetocu diye ikinci defa hapse tıktılar.
Ömründen bir yılı daha çalıyorlar.

Abdülhamid döneminden Akp'ye…
Hüngür hüngür gülmek, bu olsa gerek.

Yazının tamamı için tıklayın