Gündem

Yılmaz Özdil: AKP yönetimi Türk toplumunu Araplaştırmaya çalışıyor

09 Kasım 2019 07:55

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, AKP'nin Araplara yönelik olarak bir ilgisi olduğunu ifade ederek, "AKP yönetimi nedense Türk toplumunu Araplaştırmaya çalışıyor. Zaman zaman biz Türklerden çok Arapları sevdiklerini telaffuz ediyorlar ama AKP kabul etse de etmese de burası Türkiye Cumhuriyeti" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Kasım'da gerçekleştireceği ABD ziyaretini de sert bir dille eleştiren Özdil, "Adam PKK'nın mektubunu Türkiye'ye gönderdi, biz hâlâ ABD'ye ziyarete gidiyoruz. ABD'ye en küçük bir dirayet gösterdiğimizde bize Halkbank'ı gösteriyorlar. 13 Kasım'daki Trump görüşmesinde de böyle bir şey olacak" ifadelerini kullandı.

Ruhat Mengi’yle Her Açıdan TV’nin konuğu olan Özdil, ayrıca medyanın yandaşlaştırılmaya çalışıldığından bahsederek şunları kaydetti:

(Sözcü davası) "Türkiye’de medyayı yandaşlaştırmaya karar verdiler. Namuslu, işsever gazetecileri attırdılar. TV’lere çıkmasını engellediler, medya patronlarına baskı uyguladılar. Daha sonra bu medya patronlarının elinden gazetelerini, televizyonlarını aldılar. Kurdukları havuz sistemleriyle yandaş bir medya yaratmaya çalıştılar. Aslında bu son derece teknik bir hataydı. Sosyal medyanın etkin olduğu bir dönemde yandaş medya imkansız bir şeydir.Bu operasyonun yapılmasının temel sebebi; Bu dava açılmamış olsaydı, bugün Sözcü gazetesi belki de 3-4 tane televizyon kanalına sahip, 4-5 gazeteye sahip Türkiye’nin en büyük medya kuruluşu olacaktı. Bu yapılan operasyonla aslında bunu durduruyorlar."