Gündem

Yıldırım: Genel siyasetin İstanbul seçimini gölgelememesi gerek

"İyi bir kampanya yürütüyoruz"

28 Mayıs 2019 16:34

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Büyük Birlik Partisi'ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Yıldırım, sokakta kendilerine ilginin yoğun olduğunu söyledi. Yıldırım, "İstanbul için yapacaklarımızı konuşuyoruz. Genel siyasetin İstanbul seçimini gölgelememesini gerektiğini söylüyorum. En azından ben kampanyamda buna daha fazla yer vereceğim" dedi.

BBP'nin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin kapsamlı bir araştırma yapıldığını belirten Yıldırım, dosyanın yeniden açıldığını hatırlattı. Helikopterin düştüğü dönemde Ulaştırma Bakanı olduğunu söyleyen Yıldırım, enkaza ve kazazedelere ulaşılması için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Yazıcıoğlu ile ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade eden Yıldırım, sözlerinin hazırlanan rapora ilişkin olduğunu savundu. Yıldırım, Cumhur İttifakı'nın içinde AK Parti vardır, MHP vardır ve BBP destek vermektedir. Sahada da böyle" dedi.

Sokakta kendisine gösterilen ilginin çok yüksek olduğunu söyleyen Yıldırım, "İyi bir kampanya yürütüyoruz. İstanbul için yapacaklarımızı konuşuyoruz. Genel siyasetin İstanbul seçimini gölgelememesi gerektiğini söylüyorum. En azından ben kampanyamda buna daha fazla yer vereceğim" diye konuştu.