Gündem

Yetkin: Demirtaş’tan haber var, morali iyi ama…

"Bu her tutuklu ve hükümlü için de geçerli: Demirtaş’ın canı ve sağlığı Adalet Bakanlığına, hükümete ve devlete emanet. Bu sorumlulukla hareket edilmeli"

02 Aralık 2019 21:17

Gazeteci Murat Yetkin kendi sitesinde yayınladığı yazısında HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumunu yazdı. 

HDP heyetinde bulunan Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ile görüştüğünü yazan Yetkin, Demirtaş'ın moralinin iyi olduğunu yazdı.

Yetkin'in yazısında şu ifadeler yer aldı:

"Demirtaş’ın rahatsızlığının duyulmasıyla birlikte bir HDP heyeti Edirne’ye gidip kendisiyle görüştü. Ardından bir haftadır çıkmayan hastaneye sevk izni çıktı. O arada Demirtaş’ın avukatları aracılığıyla ilettiği, bir rahatsızlığının öteden beri bulunduğu, ancak cezaevi koşullarında ilerlediği mesajı yayınlandı.

"HDP heyetinde bulunan Batman Milletvekili (ve tıp doktoru) Necdet İpekyüz ile görüştüm. İpekyüz, “Demirtaş’ın morali iyi, gayet yüksek” dedi ve şöyle devam etti: “Sağlığı şu anda iyi görünüyor. Ama ciddi bir sinyal vermiş vücut, cezaevi doktoru da zaten bu yüzden üç ayrı tetkik istemiş, bazı testlerin hemen yapılması gerekir. Demirtaş, kamuoyunu rahatsız etmemek adına bir süre beklemiş, avukatlarından rahatsızlığı duyurmamalarını istemiş, ancak artık bir hafta olup hala sevk çıkmayınca olay sosyal medyaya yansıdı, bizler de müdahale ettik ve Adalet Bakanlığından gerekli izin çıktı.” İpekyüz’ün ifadesine göre, Demirtaş’ın cezaevi yönetiminden yana bir şikâyeti yok, ama hem hükümlülere mahsus cezaevinde tutulması, hem de zaten tutuklu yargılanıyor olmasını kabullenmiyor.

"Bir de cezaevi doktorunun hastane sevki istemesine rağmen Edirne Valiliğinin “Zaten bir şeyi yokmuş” açıklaması var ki, ona hiç değinmeyelim; valilerin yaptığı gaflara alıştık artık.

"Ancak bu olay bir gerçeği, bir kez daha hatırlamamız ve hatırlatmamıza vesile oldu. Bu her tutuklu ve hükümlü için de geçerli: Demirtaş’ın canı ve sağlığı Adalet Bakanlığına, hükümete ve devlete emanet. Bu sorumlulukla hareket edilmeli."

Yazının tam metnini okumak için tıklayın.