Gündem

Yerel seçim öncesi hilafet çağrısı

"En doğru sistem İslam’dadır"

31 Mart 2019 08:34

Dünyanın birçok bölgesinde terör örgütü olarak kabul edilen ve geçen yıllarda Ankara’da "hilafet konferansı" düzenleyen Hizb-ut Tahrir, bugün gerçekleştirilen yerel seçimler öncesinde "cumhuriyeti yıkma" çağrısında bulundu.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek döneminde belediyenin Atatürk Spor Salonu’nu kullanarak hilafet konferansı düzenleyen ve birçok ülkeden hilafet yanlısı isimleri toplayarak “Cumhuriyet’in yıkılmasını” isteyen örgüt, bu kez seçim döneminde ortaya çıktı. Sosyal medya hesapları üzerinden bir video yayımlayan örgüt adına konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, “Bu toprakları halifeler koruyabilir. Bu ümmet çok yakın zaman içerisinde böyle komutanları içinden çıkaracaktır. Hilafeti yakın zamanda kuracak. O gün işgalci Yahudileri korumaya kimse cesaret edemeyecek. Hepsi bir araya gelse bile engel olamayacaklar” dedi.

TIKLAYIN - Yargıtay, Hizb-ut Tahrir'e 'terör örgütü' dedi; AYM, kararı 'yeterli' bulmadı

Demokratik cumhuriyet sisteminin “acilen” terk edilmesi gerektiğini iddia eden ve bu yönde halka çağrıda bulunan Kar, “Demokratik cumhuriyet oldukça ABD’nin katliamları son bulmayacak. Müslümanların kanı bu yöneticilerin eline bulaştı. Herkes birbirini memnun etmeye çalışıyor. Laikler bile muhafazakârları memnun etmek için her şeyi yapıyor. Bu partiler ve yöneticileri seçim meydanlarını tiyatro sahnesine çevirdiler” diye konuştu.

"En doğru sistem İslam’dadır"

Kar, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“1 Nisan Pazartesi sabahı, ABD Başkanı başta olmak üzere tüm Batılı liderler Türkiye’yi tebrik edecek. Müslümanlar ise seçimlerde oy kullanarak kendi tercihlerinin değerlendirildiğini düşünecekler maalesef. ABD’den kurtulun. Dolarına bağımlılıktan kurtulun, İslam’ın para sistemine geçiş yapın. Dolara endeksli para politikası izlemekten ne zaman vazgeçilecek?

En doğru sistem İslam’dadır. O para sistemi altın ve gümüşe dayalı para sistemidir. Bu sistem sadece Türkiye değil tüm dünya için tek kurtuluş yoludur. Bu sistem, yakın zamanda yeniden kurulacak, ikinci hilafet devleti ile uygulanacak ve insanlığı sömürü düzeninden kurtarıp ona huzur ve bereket kapısını açacaktır.”