Gündem

Yeni Şafak yazarı Beşer: Müslüman feminist olamaz

Beşer, feminizmin bir hak arama yolu değil, istismar aracı kılınan ideoloji olduğunu iddia etti

09 Haziran 2019 07:34

Yeni Şafak yazarı Faruk Beşer, müslümanların feminist olamayacağını söylediği yazısında, "Feminizm bir hak arama yolu değil, istismar aracı kılınan bir ideolojidir" ifadesini kullandı.

"Feminizm, Hakk’ın belirlediği hukuku tanımamanın adıdır" diyen Beşer'in bugünkü yazısında özetle şunları söyledi:

-Masum ve haklı bir çıkışla başlayan feminizm kapitalizmin, demokrasinin, emperyal küresel sermayenin, beşeri hazların, din karşıtı ideolojilerin ve hâkim güçlerin emellerine ve çıkarlarına göre maniple edilebiliyor.

-Kadının özgürlüğü ve mutlak eşitlik feminizmin en temel iddiasıdır. Ama bu iki iddia bile arkasından ailenin fonksiyonunu yok etmeyi ya da dağılmasını ve dinin kısmen de olsa reddini hedefler. Kaldı ki, kadın için ya da erkek için mutlak bir özgürlükten söz eden bir hukuk sistemi de olamaz.

-Feminizm, Hakk’ın belirlediği hukuku tanımamanın adıdır. Feminizme karşı olmak da kadının önce bir insan, sonra da bir kadın olarak haklarına karşı olmak demek değildir. Aksine hakların hazlara ve emellere göre sürekli esnetilmesini hedefleyen bir ideolojiye karşı olmaktır. O halde müslüman feminist olamaz. Peki, feminist Müslüman olabilir mi? Göreceğiz.

Yazının tamamı için tıklayın