Gündem

Yeni Şafak yazarı: 2023 seçimleri LGBT konusunda da belirleyici olacak

"Halk, neslin devamının tehlikede olduğuna dikkat çekilmesini istiyor"

17 Ağustos 2022 09:03

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ersin Çelik, LGBT örgütleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu bugünkü yazısında “Bence, 2023 seçimleri LGBT konusunda da belirleyici olacak” yorumunu yaptı.

Çelik, her yıl Avrupa bir başkentinde düzenlenen ‘Europride’nin önümüzdeki eylül ayında Belgrad’da yapılması planlandığını ve buna karşı çıkan 50 binden fazla insanın düzenlediği yürüyüşün medyada yer almadığını yazdı.

LGBT örgütlerinin giderek güçlendiğini ve LGBT ideolojisinin mevcut dünya düzeninde siyasetten ayrı düşünülemeyeceğini ifade eden Çelik, yazısına özetle şöyle devam etti:  

“CHP ve HDP, partiler düzeyinde LGBT örgütlerine ev sahipliği yapıyorlar. Etkinliklerine katılıyor, siyasi vaatler veriyorlar. İktidarın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrı ise çok net. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması en bariz gösterge. Asıl sorun ise medyada. Açıkça söylemem gerekiyor; Yeni Şafak’ın yaptığı haberler medyaya biraz da olsa yön verdi. Fakat yeterli değil. Halk, artık konuşulmamasını değil; neslin devamının tehlikede olduğuna dikkat çekilmesini istiyor. Sırbistan’da yaşananları hem dini, hem politik, hem medya hem de sosyolojik açıdan derinlemesine analiz etmeliyiz. Bence, 2023 seçimleri LGBT konusunda da belirleyici olacak.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - Yeni Şafak yazarı  Çelik LGBT örgütlerini hedef aldı: Siviller sesini yükseltirse, devlet de gerekeni yapacaktır