Gündem

Yeni Akit yazarı: Suriye operasyonu gerekli midir?

"Yeni operasyonun adresinin, Suriye’nin Tel Rıfat bölgesi olacağını düşünüyorum"

30 Mayıs 2022 09:21

 Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’ye yeni bir harekât düzenleneceği sinyalini verdiğini hatırlatarak “Peki, bu operasyon gerekli midir? “ sorusunu sordu.

“Mülteciler üzerinden iktidarı sıkıştıran ve sürekli Suriyeliler gitsin diyenlere karşı, evet, bu operasyon gerekli ve elzemdir. Sadece muhalefeti susturmak ve halkın tepkisini dindirmek için değil, kuzey sınırımızı tehdit eden terör örgütlerine yönelik de, bu operasyon lazımdır. Bölgede her ne kadar, asıl hedefimiz PYD/YPG olsa da, arka planda bu örgütleri besleyen bir ABD ve Rusya gerçeği var. ‘Terörle kaynağında mücadele’ şarttır. “ yanıtını veren Şanlıdağ, yeni başlatılacak operasyonla Fırat’ın doğusunun giderek ısınacağını yazdı.

Şanlıdağ, şöyle devam etti:  

"Erdoğan’ın Suriyeliler için yeni operasyon sinyalini güvenli bölgeler oluşturmak ve ülkemizdeki mülteciler ile sınırda zor şartlarda kamplarda yaşayan Suriyelileri güvenli bölgelere yerleştirme planını olarak izah edebiliriz. Böylelikle hem mültecilere yönelik köklü bir çözüm ve hem de kuzey sınırımızda terörün bitirilmesine ilişkin adımlar atmış olacağız. 

Türkiye’nin hem içeride hem de sınırlarında devam ettirdiği terörle mücadelesi meşrudur. 

Bu anlamda yeni operasyonun adresinin, Suriye’nin Tel Rıfat bölgesi olacağını düşünüyorum. 

Tabii sonrasında Münbiç de dahil edilebilir. 

Bir de Ayn el- Arab bölgesi var. 

Güvenli bölgelere saldırı bu bölgelerden gelmektedir.”

Pençe Kilit Operasyonu’nun tüm hızıyla devam ettiğini, PKK/YPG’nin uzun süreden beri Suriye’de Türkiye’nin kontrolü altındaki bölgelere sızma, taciz atışı ve el yapımı patlayıcılarla saldırılar düzenlediğini ve bölgede askerlerin şehit olduğunu belirterek “Bu anlamda da yeni bir operasyon artık kaçınılmaz olmuştur” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın