Gündem

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu: Yeniden 'gezi isyanı'nın kıvılcımlarını çakmaya çalışıyorlar; emniyetimiz, savcılarımız tedbir almalı

01 Haziran 2023 09:21

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, "Şimdi yeniden “gezi isyanı”nın kıvılcımlarını çakmaya çalışıyorlar. Sandığın açılmasının üçüncü gününde, halkı sokağa çağıran ahlaksızlara, emniyetimiz, savcılarımız, hakimlerimiz tedbir almalı.." dedi. 

Karahasanoğlu, bugünkü yazısında, şunları kaydetti:

"Tüm bu gerçeklere rağmen, Tayyip Erdoğan’ın büyük başarısı, Pirus zaferi (Her şeyin feda edilerek elde edilen başarı) oluyor. Onlar ise “yeniden umud”a doğuyorlar. Hatta Birgün gazetesine bakarsanız, “Tarihin en güzel direnişi yol gösteriyor” manşetiyle “umudunuzu yitirmeyin, geziyi hatırlayın” diyorlar. Sandıkların açılmasının üzerinden 3 gün sonra, utanmadan, sıkılmadan bu başlığı atabiliyorlar.. “İstemiyoruz, anlamadınız mı” diyerek, ter ter tepinenler..“ İsteniyormuş. Biz yanılmışız” diyeceklerine.. Yönetimi sandıkta değiştirme yerine, sokakta değiştirmeye kalkışmanın darbe olduğu gerçeğini kabul edeceklerine.. Şimdi yeniden “gezi isyanı”nın kıvılcımlarını çakmaya çalışıyorlar.."  

"Osman Kavala’dan hesap sorulması biraz gecikmişti.. FETÖ’cü emniyet müdürleri, aynı ekibin savcıları ve hâkimleri, Osman Kavala’ya bir yandan gaz verip, diğer yandan da Erdoğan ile birlikte imiş gibi algı oluşturuyorlardı.." diyen Karahasanoğlu, "O FETÖ’cü emniyet müdürleri; savcılar-hâkimler gitti. Sandığın açılmasının üçüncü gününde, halkı sokağa çağıran ahlaksızlara, emniyetimiz, savcılarımız, hâkimlerimiz tedbir almalı.. Kavala için geciken dava, yeni gezi tahrikleri için geciktirilmemelidir.. Kimsenin “Niye 7 yıl sonra dava açılıyor ki” demesine fırsat verilmemelidir" ifadesini kullandı.