Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu: Kılıçdaroğlu, niçin başörtü mağduriyeti sebebi ile yurtdışında okumak zorunda kalan Esra ve Sümeyye Erdoğan’ı ziyaret edip, helallik istemiyor?

"Kılıçdaroğlu'nun derdi helalleşme falan değil"

10 Temmuz 2022 09:39

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü yazısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 28 Şubat sürecinde okuldan atılan öğretmen Sultan Kara’yı ziyaret etmesini ve helalleşme çağrısını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” konusunda samimi olmadığını savunan Karahasanoğlu, “Derdi helalleşme falan değil.. Bükemediği eli kırmak için, kendisi ile birlikte yol alanları istismar etmek.. Yıllarca dış politikanın iflasının faili diye suçladığı Ahmet Davutoğlu ile şimdi birlikte.. Yıllarca ekonominin bitişinin mimarı olarak suçladığı Ali Babacan ile birlikte.. Yıllarca “faşist” diye suçladığı Meral Akşener ile birlikte.. Başörtülülerle ‘helalleşiyor’” diye yazdı.

28 Şubat sürecinde tüm başörtülülerin yasağın mağduru olduğunu ifade eden Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

"Peki bugün helalleşme adı altında birlikte fotoğraf verilenler kimler?

Başörtü mağdurlarının bir kısmı..

Yeni Asya ekolü, sırf Tayyip Erdoğan düşmanlığı sebebi ile CHP’ye, yani cellatlarına aşık olmuşlar..

Bu kapsamda, helalleşme çağrılarını samimi bulduklarını iddia ediyorlar..

Ahmet Davutoğlu hakeza..

Ali Babacan hakeza.

Saadet Partililer hakeza..

O zaman soruyorum..

Kendi zalimliğini kabul eden bir siyasi çizgi, niçin mazlumlar arasında ayrım yapıyor?

Sultan Kara’yı ziyaret ediyor da..

2007 yılında GATA’ya bir hastayı ziyaretine bile engel olunan Emine Erdoğan’ı ziyaret edip, helallik istemiyor?

Başörtülü bir avukatı parti yönetimine alıyor da.. Niçin başörtü mağduriyeti sebebi ile yurtdışında okumak zorunda kalan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızları Esra ve Sümeyye Erdoğan’ı ziyaret edip, helallik istemiyor?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu, 28 Şubat sürecinde okuldan atılan öğretmen Sultan Kara ile görüştü: Bir hata yaptık, telafi edilmesi lazım

TIKLAYIN - 28 Şubat döneminde okuldan atılan Sultan Kara: Kılıçdaroğlu’nun beni dinlerken samimi olarak üzüldüğünü gördüm