Dünya

Will Smith, Rock'a Oscar sahnesinde attığı tokat için 4 ay sonra özür videosu yayınladı: Davranışım kabul edilemez; hazır olduğunda konuşalım

30 Temmuz 2022 08:02

T24 Dış Haberler

Aktör Will Smith, 94. Oscar Ödül Töreni'nde sahnede Chris Rock'a attığı tokat nedeniyle pişmanlık duyduğunu belirtti.

53 yaşındaki oyuncu, 28 Mart'ta yapılan törende Chris Rock'ın sahnede eşi Jada Pinlett-Smith'in saçlarının dökülmesiyle ilgili bir şaka yaptıktan sonra yerinde fırlayarak milyonların gözü önünde komedyene vurmuştu. Tokat, tüm dünyada gündem oldu. Smith, olayın ardından Instagram üzerinden bir özür yayımladı ve devamında sessizliğini korudu. 

Smith, cuma günü YouTube kanalı ve Instagram sayfasında 6 dakikalık bir video açıklama yayınlayarak olayla ilgili gündeme gelen soruları yanıtladı.

"Her şey çok bulanık" diyen Smith, "Chris'e ulaştım, geri aldığım mesajda henüz konuşmaya hazır olmadığını ve olduğunda yazacağını söyledi. O yüzden buradan sesleniyorum: Chris senden özür diliyorum. Davranışım kabul edilemezdi ve konuşmaya hazır olduğunda ben buradayım" ifadelerini kullandı. 

Rock'ın annesinden de özür dileyen Smith, olay anında başka insanların canını yakacağını düşünmediğini; Rock'ın kardeşi Tony ile arasının bir daha yüksek ihtimalle hiç düzelmeyeceğini söyledi. 

Smith, "Son 3 ayı o anda olanların nüanslarını ve detaylarını anlamaya çalışarak ve kafamda tekrar oynatarak geçirdim. Hiçbir parçam, o an yaptığımın doğru davranış şekli olduğuna inanmıyor" diye konuştu. 

Smith, eşi Jada'nın kendisinden Rock'a müdahale etmesi gibi bir talebi olmadığını; sahnedeki komedyene saldırma kararını tamamıyla kendisinin verdiğini ifade etti. Oscar Ödüllü oyuncu bu doğrultuda önce ailesinden, daha sonra da 94. Akademi Ödülleri'nde ödül kazanan diğer isimlerden özür diledi: "Sizin anınızı çalmış ve karalamış olmak kalbimi kırıyor. Özür dilemek yeterli olmuyor".

Ünlü oyuncu, olayla bağlantılı olarak "en büyük travmasının da insanları hayal kırıklığına uğratmak" olduğunu dile getirdi.

Rock, geçen hafta olayla ilgili bir komedi şovunda konuşarak, "Sözler can yakabilir diyenler hiç suratına yumruğu yememiştir" demiş, ancak daha sonra kendisinin bir "kurban" olmadığını vurgulamıştı.

Tokattan sonra Will Smith, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden istifa etmiş; Akademi de "kabul edilemez davranışı nedeniyle" ona 10 yıllık yasak getirmişti.