Dünya

Washington Post'a 250 milyon dolarlık tazminat davası

"Lise öğrencisini hedef gösterdi..."

20 Şubat 2019 11:59

T24 Dış haberler

ABD'nin Kentucky eyaletinde yaşayan bir lise öğrencisi, dünyanın en prestijli gazetelerinden The Washington Post'a "itibarına ve hayatına kalıcı hasar verdiği" gerekçesiyle  250 milyon dolarlık bir tazminat davası açtı. 

Nicholas Sandmann isimli genç, geçen haftalarda çekilen bir video sebebiyle ABD'de çok eleştirilmişti. Videoda, Sandmann'in şarkı söyleyen bir Amerikan yerlisinin önüne geçip, gözlerine bakıp güldüğü ve ABD Başkanı Donald Trump'la özdeşleşmiş kırmızı "Make America Great Again" (Amerika'yı tekrar muhteşem yapın) yazılı bir şapka taktığı görülüyor. Videoda ayrıca protesto amacıyla şarkı söyleyen yerlinin çevresinin bu şapkayı takan başka lise öğrencileriyle çevrili olduğu kameralara yansıyor.

Avukatlar Lin Wood ve Todd McMurty'nin yaptığı suç duyurusunda Washington Post gazetesinin olayları yayınlarken "Sandmann'a zorbalık yaptığını ve hedef gösterdiğini belirtti". Avukatlar Post'un "Gazeteciliğin en temel ilkelerini ihlal ettiğini ve Trump'a karşı taraflı bir politika yürüttüğünü" belirtti. Avukatlar gazeteden 250 milyon dolar tazminat talep etti. 

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, The Washington Post gazetesini Nash Holding'den satın alırken 250 milyon dolar ödemişti.