Gündem

Vergi borcunu ödemek isteyenlere “demir kapı” engeli: Kapalı kapıların üzeriden içeri girdiler

28 Şubat 2021 15:07

Vergi borcu ödemesi ve yapılandırmasında son tarih 1 Mart olduğu için vergi dairelerinin hafta sonu açık olmasına karar verildi. Bu kapsamda ödemelerini yetiştiremeyen veya son güne bırakan vatandaşlar vergi daireleri önünde yoğunluk oluşturdu.

Yoğunluğun oluştuğu noktalardan birisi de İkitelli'de bulunan vergi dairesi oldu. Dolapdere Sanayi Sitesi içinde bulunan vergi dairesine giden yolda bulunan ve site yönetiminin sorumluluğundaki sürgülü demir kapalı kapı nedeniyle zor dakikalar yaşandı.

Vatandaşların birçoğu demir kapının üzerinden atlamayı tercih ederken bazıları da tel örgü kısmında bulunan küçük delikten geçerek vergi dairesine ulaştı. Saatlerdir ödeme yapmak için sıra bekleyenlerden Mustafa Çakmak, "Saat 10.00'da geldim daha sıra gelmedi. İki saatte 80 kişi aldılar. Vergi dairesi açık, kapı kapalı çitlerin üzerinden atlayıp giriyoruz. Güvenliğe söyledik biz bakmıyoruz dediler. "dedi.

Ödeme yapmak için çile çektiklerini belirten Fahri Demir isimli bir vatandaş da "Yapılandırma için para ödemeye geldik ama çile çekiyoruz, bariyerlerden atlamak zorunda kalıyoruz. Bir çare bulunması lazım." diye konuştu. (DHA)