Dünya

Venezuela Savunma Bakanı López: Elektrik kesintisi ABD'nin işi, Venezuela halkının ve devletinin istikrarını bozmak istiyorlar

"Guri hidroelektrik santralini hedef aldılar"

09 Mart 2019 12:47

T24 Dış haberler

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino López, ülke genelindeki elektrik kesintisinin "ABD'nin planı" olduğunu söyledi. Venezuela'daki kesinti ikinci gününü tamamlarken neredeyse ülkenin tamamında elektrikler yok ve insanlar ülkedeki krizin yeni bir boyuta ulaşmasından korkuyorlar. 

López, başkanlık sarayında yaptığı açıklamada ABD'ye "Kuzey Amerika imparatorluğu" diye hitap etti ve kesintilerin arkasında Washington'ın olduğunu ileri sürdü. López ayrıca ABD'nin bir "suç işlediğini" ve amaçlarının "Maduro hükümetini sekteye uğratıp saldırmak olduğunu" ifade etti. 

López açıklamasının devamında, "Kimse bunun şanssızlığımızdan olduğunu düşünecek kadar saf olamaz" dedi ve ekledi; "Bu Venezuela halkının ve devletinin istikrarını bozmak için yapılmış bir saldırı". Venezuela savunma bakanı ABD'nin Guri hidroelektrik santralini hedef alarak bu saldırıyı gerçekleştirdiğini iddia etti. The Guardian'ın haberine göre bu santral Venezuela'nın çoğuna elektrik sağlıyor.

Perşembe gününden bu yana Venezuela'nın 23 eyaletinin neredeyse hiçbirinde elektrik yok. The Guardian'ın bunun Venezuela'nın yakın zamanda yaşadığı en büyük elektrik kesintisi olduğunu belirtti.