Gündem

5 çocuğu istismar ettiği iddia edilen imam hakkında tutukluluğa devam kararı

Çocuklar Kur'an kursunda istismara uğradıklarını iddia etti

25 Kasım 2020 19:36

T24 Haber Merkezi

Van’ın Özalp ilçesi Dönerdere köyünde 12 yaşından küçük en az beş çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen köy imamı M.Ş.G'nin tutuklu yargılanmasına devam edildi. 

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada cami imamının tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

"On iki yaşından küçük mağdurların cinsel istismarı, sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı, çocuğun cinsel istismarı" suçlarından yargılanan cami imamıyla ilgili süreç geçen yıl başladı. 

Van'ın Özal ilçesi Yeni Dönerdere Ortaokulu'nda 23 Mayıs 2019 tarihinde çocuklara bilgilendirme amacıyla verilen ‘’Çocuk İhmali ve İstismarı’’ seminerinden sonra bazı öğrencilerin köylerinde 20 yıldır imamlık yapan M.Ş.G tarafından cinsel istismara uğradığı iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Çocukların Çocuk İzleme Merkezi’nde ifadelerinin alınmasının ardından şüpheli hakkında başlatılan soruşturma davaya dönüştü. Tutuklu yargılanan cami imamıyla ilgili savcılık mütalaasında "Tüm dosya kapsamı bir bütün olarak değerlendirildiğinde, her ne kadar mağdurelerin beyanlarında değişiklik olmuş olsa da, mağdurelerin kovuşturma aşamasındaki beyanlarının aileleri tarafından etki altına alınarak verdirilebileceği, bu çerçevede çocuk izlem merkezindeki ilk beyanlarına itibar edilmesi gerektiği, bu itibarla sanığın yukarıda ayrıntılarıyla izah edildiği üzere üzerine atılı müsnet suçları işlediği anlaşıldığı" ifadelerine yer verildi.  

Mütalaada sanık cami imamının "sadece dersine iyi çalışan çocuklara moral vermek için iki eliyle başlarını okşadığını, bunun dışında çocuklara karşı başka bir davranışının olmadığını, kesinlikle çocukların başka yerlerine dokunmadığını, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini beyan ettiği" de belirtildi.

Mahkeme bugün cami imamı sanık M.Ş.G'nin tutukluğunun devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 1 Aralık'ta görülecek.