Gündem

Validebağ Korusu'ndaki millet bahçesi projesi durduruldu

Validebağ Gönüllüleri, koruda millet bahçesi yapılmaması için imza kampanyası başlatmıştı

26 Şubat 2019 13:01

Birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olan Üsküdar Validebağ Korusu'ndaki millet bahçesi projesi tahsis sorunu nedeniyle 'şimdilik' durduruldu.

Geçen yıl, birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olan Üsküdar Validebağ Korusu’nun bir kısmının millet bahçesi haline getirilmesine karar verilmişti.

Sözcü'de yer alan habere göre, Koruya yönelik inşaat baskısına karşı mücadele eden Validebağ Gönüllüleri, 354 dönüm olan Validebağ Korusu'nun 35 dönümünde millet bahçesi  yapılmasına karşı imza kampanyası başlattı. Gönüllüler projenin iptali için mahkemeye başvurdu. İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nde açılan davada en son ara karar verilerek bilirkişi tayin edildi. Validebağ Gönüllüleri'nin topladığı 11 bin 98 imza da bu sırada İBB Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne iletildi.

İBB Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü 20 Şubat 2019 tarihli yazısı ile Validebağ Gönüllüleri Derneği'ne yanıt vererek projelendirme ve tahsis süreci tamamlanmadığından çalışmaların durdurulduğunu açıkladı.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı İhsan Şimşek imzalı yazıda, "Tarafımızca çalışmaları sürdürülen alanın doğal ve kültürel peyzaj değerleri korunarak, sert zeminlerinin gereken onarım ve rehabilitasyonun planlandığı Validebağ Korusu Millet Bahçesi Peyzaj Projesi'nin projelendirme süreci ve tahsis işlemleri tamamlanmadığından, uygulamaya yönelik çalışmalar tarafımızca durdurulmuştur" denildi.