25 Nisan 2025 09:33
Güncelleme: 25 Nisan 2025 11:54
Yazın aşırı terleme sorunları yaşayanların botoks uygulaması zamanı için nisan- mayıs aylarını seçmesi gerektiğinin altını çizen Dermatoloji Uzmanı Dr. Beyza Nur Deveci, “Vücudun ter bezlerinin yoğun olduğu koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı gibi bölgelerinde meydana gelen aşırı terleme, günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürmektedir. Terleme botoksu, yaz aylarını daha özgüvenli ve konforlu geçirmek isteyen herkes için değerlendirilebilecek pratik bir çözüm sunar. Nisan-Mayıs aylarında yapılan tek seanslık uygulama ile yaz mevsimi çok daha konforlu geçebilir ” dedi.
Terleme sorunun çözümünde botoksun etkili ve güvenli bir yöntem olduğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Beyza Nur Deveci, dikkat edilmesi gerekenler hakkında açıklamada bulundu.
Yaz aylarının yaklaşmasıyla artan sıcaklıkların, özellikle aşırı terleme problemi yaşayan bireyler için ciddi bir sorun haline gelebildiğini vurgulayan Uzm. Dr. Deveci, şöyle konuştu:
“Vücudun ter bezlerinin yoğun olduğu koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı gibi bölgelerinde meydana gelen aşırı terleme, günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürmektedir. Özellikle koltuk altı terlemesi; kıyafetlerde oluşan lekeler ve kötü koku gibi şikâyetler sosyal hayatta özgüven kaybına neden olabiliyor. El terlemesi ise tokalaşma esnasında rahatsızlık yaratmanın yanı sıra, yazı yazma gibi basit eylemleri bile zorlaştırabiliyor.”
Botoks uygulamalarının yalnızca kırışıklık tedavilerinde değil, aşırı terleme sorununda da etkili sonuçlar verdiğini söyleyen Uzm. Dr. Deveci, şunları kaydetti:
“Nisan-Mayıs aylarında yapılan tek seanslık uygulama ile yaz mevsimi çok daha konforlu geçebilir. Uygulamanın etkisi birkaç gün içinde başlar ve ortalama 4-6 ay sürer. Lokal anestezi ve soğuk uygulama sonrası ince iğnelerle deri altına enjekte edilen botoks işlemi, poliklinik ortamında gerçekleştirilip 10-15 dakika sürer.”
Terlemenin şiddetine göre seansların yılda 1-2 kez tekrarlanabileceğini dile getiren Uzm. Dr. Deveci, “Bu uygulamayla terlemeyi tetikleyen sinir sinyalleri geçici olarak durdurularak terlemenin kontrol altına alınması amaçlanıyor. İşlem sonrası nadiren görülebilecek hafif kızarıklık ve morarmalar ise kısa sürede kendiliğinden geçmektedir ” dedi.
Terleme botoksu ile ter kokusunun ciddi derecede azaldığının altını çizen Uzm. Dr. Deveci, şöyle konuştu:
“Terleme botoksunun bir diğer avantajı da terlemenin azalmasına bağlı olarak ter kokusunun da belirgin şekilde azalmasıdır. Bu sayede, kişilerin koltuk altı roll-on gibi ürünleri kullanma ihtiyacı da ortadan kalkıyor, bu da tahriş ve kimyasal temas riskini azaltıyor. Hollywood yıldızlarının dahi favori uygulamaları arasında yer alan terleme botoksu, estetik kaygıların ötesinde yaşam kalitesini artıran etkili bir seçenek olarak öne çıkıyor.”
Terleme botoksunun yaz aylarını daha rahat geçirmek adına tercih edilebileceğini belirten Uzm. Dr. Deveci, sözlerini şöyle noktaladı:
“Ancak bu uygulama, botulinum toksin alerjisi olan bireyler, gebeler, emziren kadınlar ve miyastenia gravis hastalığı bulunan kişilerde uygulanmamalıdır. Bunların dışındaki kişilerde ise hekim gözetiminde güvenle tercih edilebilir. Terleme botoksu, yaz aylarını daha özgüvenli ve konforlu geçirmek isteyen herkes için değerlendirilebilecek pratik bir çözüm sunar.” (DHA)
Deprem yasını bilimle iyileştiren bir öğretmenin hikâyesi |
© Tüm hakları saklıdır.