Spor

Uğur Dündar'ın Divan Kurulu'ndaki sözleri alkış aldı: Hiçbir güç Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını engellemeyecek

Dündar, Ali Palabıyık ve ekibi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi

04 Şubat 2023 11:22

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, "Fenerbahçe'ye karşı her türlü girişime rağmen hiçbir güç cumhuriyetin 100. yılında Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını engelleyemeyecek" dedi.

Fenerbahçe'de şubat ayı olağan Yüksek Divan Kurulu toplantısı başladı. Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşananların gündeme getirileceği toplantıda, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Dündar'ın konuşması büyük alkış topladı.

Dündar, "Fenerbahçe bir ve bütün olduğunda 3 Temmuz'da ne yaptıysa ve o büyük gücünü tüm Türkiye'ye gösterdiyse bugünden itibaren de aynı gücü, aynı kararlılık ve birlik bütünlük içinde göstermelidir" dedi.

"Fenerbahçe'nin 3 puanı katledildi"

Dündar, şunları söyledi:

"Dün kız kardeşimizi kaybettik. Destek mesajları atan herkese teşekkür ederim. Yaramıza tuz bastık ve bugün buraya geldik. Öbür yandan perşembe akşamı Fenerbahçe'nin bir operasyona tutularak 3 puanının katledilmesi, her Fenerbahçeli gibi benim yüreğimde de isyan duyguları oluşturdu.

Bunun nedeni bana göre çok açık; 3 Temmuz'da, Fenerbahçe hangi nedenle kumpasa hedef olduysa, bu yıl da çeşitli girişimlerle puanlarımız gasp edilmeye başlandı. Çünkü Fenerbahçeli yürekten inanır ki; Fenerbahçe dendiğinde akla, cumhuriyet ve Atatürk gelir.

Bugün Başkanımız Ali Koç, tarihi bir konuşma yapacak. Uygulanan haksızlıkları hiç kimsenin itiraz edemeyeceği şekilde görsellerle anlatacak. Fenerbahçe'ye karşı her türlü girişime rağmen hiçbir güç cumhuriyetin 100. yılında Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını engelleyemeyecek."

Öte yandan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Adana Demirspor maçı hakemi Ali Palabıyık ve ekibi hakkında Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. 

Dündar konuya ilişkin şunları söyledi; "Başkanımız Ali Koç’un dün yaptığı açıklamada dediği gibi, stadımıza giremez. MHK başka maçlarda görevlendirir mi bilemeyiz. Ama ben Ali Palabıyık’a çağrıda bulunmak istiyorum. Hukuki süreç nasıl devam eder bilemeyiz ama Fenerbahçe camiasından özür dilemelidir ve düdüğünü asmalıdır. Kulüp hukukçularımız da ellerinden gelenleri yapacaklardır."