Gündem

Uğur Dündar: Ben de Erdoğan-Baykal yayını öncesi her iki tarafın kurmaylarıyla görüşmüştüm

Dündar, Küçükkaya hakkında bir yazı kaleme aldı

19 Haziran 2019 08:13

CHP'li Ekrem İmamoğlu - AKP'li Binali Yıldırım yayını için kendisine gelen moderatörlük teklifini reddeden Sözcü yazarı Uğur Dündar, gazeteci İsmail Küçükkaya ile ilgili olarak bir yazı kaleme aldı. Dündar, "Vicdanlara veda etmenin toplumu getirdiği yere bakar mısınız?" diye sorarak, "Tarafsız davranmak yetmiyor, moderatör ağzıyla kuş tutsa bile linçten kurtulamıyor" dedi.

Dündar, 2002 yılında moderatörlüğünü üstlendiği Tayyip Erdoğan - Deniz Baykal yayınından önce 2 tarafın kurmayıyla görüştüğünü açıkladı. AKP'li ismin kendisine "Sizin dürüstlüğünüze güveniyoruz. Bir daha görüşmeye gerek görmüyorum" dediğini aktaran Dündar yazısının bir bölümünde şunları kaydetti:

Hemen belirteyim tarihi önemdeki bir yayından önce, moderatörün taraflarla görüşüp, programın prensiplerini konuşmasından daha doğal bir davranış olamaz.
Bir örnek vereyim:
2002'deki Tayyip Erdoğan-Deniz Baykal tartışmasına hazırlanırken iki tarafın kurmaylarıyla ayrı ayrı buluşup görüştüm. Erdoğan'ı kurmayı Ömer Çelik, Baykal'ı da Bülent Tanla temsil ediyordu. Çelik ile 2 kez buluştuktan sonra “Sizin dürüstlüğünüze güveniyoruz. Bir daha görüşmeye gerek görmüyorum” dedi. Tanla ile de 4 kez bir araya geldik. Yani 2 fazla buluşma oldu. Tabii Çelik'in bilgisi dahilinde. Hatta hiç unutmuyorum bunların birine Deniz Baykal da katılmıştı.
“Büyük Buluşma”dan sonra kamuoyundaki kanı, Tayyip Erdoğan'ın düelloyu kazanan taraf olduğuydu.

★★★

Hatırlarsınız İmamoğlu-Yıldırım arasındaki açık oturumdan önce de İsmail Küçükkaya'nın Binali Yıldırım'ı tutacağı yönünde iddialar ortaya atılmış ve yine korkunç bir linç yapılmıştı.
Spekülasyonlar havada uçuşurken program, herkesin gözü önünde ve şeffaflık içinde gerçekleşti.
Bitiminde iki aday da tarafsız yönetimi nedeniyle moderatöre teşekkür etti.
Ama sonra yandaşlar onun kumpas kurduğunu öne sürerek lince başladılar!..

★★★

Vicdanlara veda etmenin toplumu getirdiği yere bakar mısınız?
Tarafsız davranmak yetmiyor, moderatör ağzıyla kuş tutsa bile linçten kurtulamıyor!..