Gündem

Üç muhalefet lideri de 'Saray'a davet' açıklaması yapan Erdoğan'ı reddetti!

Muhalefet partileri, koalisyon görüşmelerinin partiler arasında yapılması konusunda fikir birliği içerisinde

15 Haziran 2015 15:33

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümeti kurma görevini vermeden önce dört parti lideriyle ayrı ayrı görüşeceğine yönelik açıklamasına muhalefetteki üç parti CHP, MHP ve HDP'den de ret cevabı geldi.

Erdoğan’ın teklifine ilk olumsuz yanıt MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Dün (14 Haziran 2015) Doğan Medya Ankara Temsilcisi Hande Fırat’a konuşan Bahçeli, 'Sadece Cumhurbaşkanının görev vereceği isimle görüşürüm' dedi. Bahçeli, “Ne Erdoğan'la görüşürüm ne de Saray'a giderim. Görevlendirme Cumhurbaşkanı'nın hükümeti kurma görevi ise Davutoğlu'nundur” ifadesini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu: Asla kabul edilemez

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bugün (15 Haziran 2015) Parti Meclisi toplantısı öncesi  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu talebini eleştirerek, “Koalisyon görüşmelerinin devam ettiği bu süreçte, Cumhurbaşkanı'nın birinci aktör olarak ortaya çıkması asla kabul edilemez” diye konuştu.

 

Demirtaş: Cumhurbaşkanlığı çatısı altında yapılmamalı

 

Daha önce birçok defa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Anayasa’yı çiğnemekle suçlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dört gün önce yaptığı açıklamada (11 Haziran 2015) koalisyon görüşmelerinin Cumhurbaşkanlığı çatısı altında yapılmaması gerektiğini ifade etmişti. Demirtaş, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ancak kriz halinde devreye girmesi gerektiğini" savunuyor.

İlgili Haberler